Valkyrie Elysium: visszatér a Valkyrie Profile franchise! [VIDEO]

A State of Play során több bejelentés is érkezett a Square Enixtől (a Forspoken is megfordult például a közvetítésben). Nagy meglepetés, hogy a Valkyrie Profile sorozatból újabb felvonás jön az északi mitológia által inspirált világból…

 

A Valkyrie Elysium akció-RPG műfajú lesz, de sutba vágta a körökre osztott harcokat. Helyette hack’n’slash műfajra lesz érdemes felkészülni, és ezt bizony a videóban is láthatjuk. Tehát megpróbál a Devil May Cry felé próbálkozni a Square Enix. Epikus történet, gyönyörű környezetek – ezek is jellemzik a játékot, ami a stratégiát az akcióval és az egyedi kombórendszerrel kombinálja. Így a reakcióidőnket és gondolkodásmódunkat is tesztelni próbálja a japán cég.

A múltban játszódik a játék, ahol a Ragnarok (azaz az északi mitológia világvégének megfelelője) közelít. Mindenek atyja megidéz egy valkűrt (Valkyrie-t), ami talán megmentheti a halálra ítéltetett világot. A tönkre vágott területeken sok kihívás fog rá várni, és felfedezi, hogy a közelítő pusztítás mögött mi is az igazság. Ezért fel fogja tenni a kérdést, hogy mit is gondoljon az irracionális világról, és milyen befejezést választ neki?

A Valkyrie Elysium a Valkyrie-sorozat elemeiből is merített azért. Ilyen például az Einherjar. Ezek felbérelhető harcosok, akik csatlakozhatnak a harcmezőkön, ha megidézzük őket magunk mellé. A vizualitás sem rossz, és a Square Enix elképesztő művészeti dizájnúnak nevezte a játékot, ami így szerintük képes volt a sorozat lelkületét izgalmas, modern formában megvalósítani.

PlayStation 5-ön 4K felbontás mellett 60 FPS-sel fut a játék, és a zenét se felejtsük. Sakuraba Motoi, a sorozat zeneszerzője visszatért, és a japán kiadó szerint az RPG-k mindig jobbak, ha erős soundtracket hallhatunk a háttérben, és a Square Enix szerint szó szerint zene lesz füleinknek, amit a játékban hallani fogunk. Majd meglátjuk.

A Valkyrie Elysium valamikor idén fog megjelenni PlayStation 5-re, PlayStation 4-re, továbbá PC-re. A múlt találkozik a jelennel, ami elképzelés formájában nem rossz. Gyakorlatilag meg még korai véleményezni.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu