Az Elden Ringet máris durván lemásolta az „Eilon Ring”, de még csak nem is hasonlít a Soulsra

Mivel az Elden Ring igen nagy visszhangot kapott, csak idő kérdése volt, hogy mikor jelennek meg az első, fantáziátlan másolatok…

 

 

Az Elden Ring még csak néhány napja van a piacon, ám olyannyira ígéretes, hogy még mindig téma a gamerek között. Számos pozitív értékelés és lenyűgöző számú eladás követte megjelenését, ezért a játék népszerűsége csak nő és nő. Csakhogy ez vonzza azokat a fejlesztőket is, akik kihasználva ezt a sikert meglehetősen kirívó utánzatokat készítenek.

Ez a helyzet az Eilon Ring mobiljáték esetében is, amely – mint azt a neves elemző, Daniel Ahmad megosztotta – a From Software játékára feltűnően hasonló promóciós képeket használt. Nem kellett sokáig várni, hogy a közösség rámutasson ennek az utánzatnak a létezésére, mint ahogy az alábbi tweetben is látható.

A legérdekesebb azonban az, hogy a játékmenetet tekintve még csak nem is hasonlít az Elden Ringre. Az Ahmad által közzétett threadből kiderül, hogy a Guiyun Cloud Network által fejlesztett mobiljáték egy átlagos MMO, amely, ahogy azt el lehet képzelni, kihasználta az Elden Ring hírnevét, hogy rést vájjon magának az iparágban.

Ez persze nem az első ilyen történet. A gyakorlat egészen a trailerek pofátlan másolásáig fajult már, ahogy azt a Final Fantasy: Shadowbringers plagizálásánál láthattuk. Egyes eseteket akár egyfajta viccként is értelmezhetőek, mint például a God of Warhoz túlságosan is hasonlító játék esetében, ami még Cory Barlogot is meglepte. Az efféle utánzás azonban tönkre teheti egy kis stúdió karrierjét, ezért az Unpacking készítői mindent megtettek, hogy a plágiumot eltávolítsák a mobiláruházakból.

Forrás: 3D Juegos

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu