Dune: Spice Wars – bemutatkozott a harmadik játszható frakció!

Lerántották a leplet a Dune: Spice Wars harmadik, egyben utolsó (legalábbis a megjelenés idején) frakcióról, akik nem pont azok lesznek, mint akikre számítottunk…

 

 

Tavaly a Dűne volt az egyik legjelentősebb mozis kritikai- és kasszasiker. Egy sokmilliós produkció, amely megdöntötte a nemzetközi rekordokat, így nem volt indokolatlan, hogy a Frank Herbert irodalmi sagáján alapuló legutóbbi cím megjelenése óta eltelt 21 év után a videójátékban is lássuk a nyomát.

Miközben a Dune: Spice Wars nem a film megjelenésével egy időben érkezett, a téma felkapottsága azért főleg a Timothée Chalamet főszereplésével készült filmnek köszönhető. A nemrég megjelent WarTalesért felelős Shiro Games által fejlesztett cím 2022 folyamán érkezik majd early accessben, és a 2021-es The Game Awards-on történt bejelentés után végre azt is megtudhatjuk, hogy a Steam-en való megjelenés után melyik harmadik frakcióval játszhatunk majd.

 

 

 

 

Aki ismeri a történetet a könyvekből, bár ez a filmből is kiderül, az egyik fontos frakció a Fremenek, az Arrakis sivatagbolygó lakói. A játékban azonban nem a Fremenek, hanem…

…a csempészek, egy opportunista és gerilla csoport lesz az, amely az Atreides-ház és a Harkonnen-ház mellett feltűnik majd.

Ez az új frakció, akik a moziváltozatban nem kaptak szerepet, az Arrakis sarkvidékéhez közeli területrészüket fogja ellenőrizni, és játékstílusuk egészen más lesz, sokkal gyorsabb mozgással és komolyabb beszivárgási képességekkel. A csempészek nem nagyon értenek a nagyszabású harcokhoz, de a feketepiaci üzletből és az árnyékból indított támadásaikból hasznot húznak majd.

Ellentétben azzal, aminek látszik, a Dune: Spice Wars nem a „grand strategy” műfaját képviseli majd, hanem a 4X stratégia néven ismert alműfaj részeként pozicionálja magát. Megközelítése nagyon hasonlít a Civilizationéhez, bár a francia Shiro Games stúdió tavaly bejelentette, hogy a procedurálisan fejlesztett forgatókönyvek segítségével még változatosabbá teszik játékunkat.

Forrás: Steam

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu