Kimagaslóan jó eladásokkal nyitott az Elden Ring

Az Egyesült Államokban rögtön az év eddigi legjobban fogyó játékává avanzsált a FromSoftware új alkotása.

 

Az Elden Ring február 25-én jelent meg PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra. Tehát eléggé a hónap végén jutott el a Bandai Namco gondozásában a játék a boltokba. Ez nem nagyon zavarta a japán fejlesztésű produktumot, ugyanis Mat Piscatella, az NPD Group elemzője a Twitteren írta: a játéknak hiába volt mindössze négy napja, hogy eladásokat hozzon össze, akkora kereslet volt iránta, hogy a februári NPD-toplista első helyén végzett!

Ezzel kapásból az Elden Ring lett 2022 eddig legkelendőbb játéka, és ha a 2022 februárjával záruló tizenkét hónapos időszakot nézzük, a FromSoftware játéka ott is kapásból az ötödik helyre robbantotta be magát. Csak egyetlen játéknak volt ennél erősebb megjelenési hónapja, és lehet is ásítani, mert pontosan arról van szó, amire mindenki gondol (Call of Duty: Vanguard). A japán stúdió legsikeresebb alkotásáról van szó: az Egyesült Királyságban a 2018-as Red Dead Redemption 2 (Rockstar/Take-Two), illetve a FIFA (EA Sports/Electronic Arts) megjelenések óta a legnagyobb bolti debütálást mutatta fel, illetve a Steamen is több mint 950 ezren játszottak vele egyszerre. Ez a Dark Souls III csúcsának több mint hétszerese!

Az Elden Ring viszont PlayStation konzolokon nem lett éllovas: itt maga mögé utasította a Horizon Forbidden West (ami az NPD-s toplista második helyén végzett). A Guerrilla Games játékának PlayStation 5-ös verziója dollártermelés tekintetében rekordot állított fel a 2020 novemberében elindított konzolon, és ugye ez a játék egy héttel az Elden Ring előtt, február tizennyolcadikán jött ki PlayStation 5-re és PlayStation 4-re. A januári első Pokémon Legends: Arceus visszacsúszott harmadiknak, megelőzve a Dying Light 2-t és a Total War: Warhammer III-at (mind a kettő új megjelenés amúgy).

Példányszám és pénztermelés tekintetében is a Nintendo Switch húzta be a februárt, és az Xbox Series végzett a második helyen. A PlayStation 5-nek tehát fel kell kötnie a gatyáját…

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu