Kiderült, hogy a God of War élőszereplős sorozat adaptációja melyik streaming platformon landol!

MOZI HÍREK – A népszerű videojáték-sorozat, a God of War élőszereplős feldolgozást kap a Prime Video jóvoltából.

 

A fejlesztési pokolban töltött évek után végre otthonra találhat a God of War régóta várt élőszereplős adaptációja. A Deadline értesülései szerint a Prime Video jelenleg tárgyalásokat folytat a népszerű akció-kaland-videojátékok alapján készülő élőszereplős sorozatról. A projekt a The Expanse alkotóitól és executive producereitől, Mark Fergustól és Hawk Ostby-tól származik, a The Wheel of Time executive producerével és showrunnerével, Rafe Judkins-szal, valamint a Sony Pictures TV-vel és a PlayStation Productions-szel együttműködve.

A God of War videojáték-sorozat hét címet tartalmaz négy különböző Sony-konzolon, először az eredeti God of War 2005-ben jelent meg PlayStation 2-re, legutóbb (2018-ban) pedig az azonos című God of War reboot PlayStation 4-re, illetve készül már ennek a várhatóan még idén megjelenő folytatása. A történet az ex-spártai harcost, Kratost követi azon az úton, hogy bosszút álljon a görög háború istenén, Arészen, miután az istenség befolyása alatt megölte saját szeretteit. Miután maga is a háború istenévé vált, Kratos azzal tölti napjait, hogy keresi a módját, hogyan változtathatná meg sorsát. A nyolcadik játék, a God of War: Ragnarok 2022-ben jelenik meg PlayStation 4-re és PlayStation 5-re.

Ez a hír azt követi, hogy az Amazon Studios nemrég egy másik élőszereplős sorozatot készített a népszerű videojáték-franchise, a Fallout alapján, Walton Goggins főszereplésével. A stúdió egy Mass Effect-adaptációt is fejleszteni fog, hogy továbbra is lépést tartson a nagy költségvetésű videojáték-adaptációk fejlesztésének új trendjével. Máshol a Peacocknál most érkezett egy Twisted Metal-sorozat Anthony Mackie-vel, az HBO pedig egy The Last of Us-on alapuló sorozatot készít Pedro Pascal és Bella Ramsey főszereplésével.

A rajongók már évek óta vágytak egy God of War-adaptációra, és bár már párszor felröppentek pletykák és pletykák, úgy tűnt, hogy a projekt soha nem tudta megragadni a vonalat. Tavaly a New York Times arról számolt be, hogy nem tervezik, hogy a játékból film vagy tévésorozat készüljön a közelgő videojáték megjelenésével egy időben. Talán az a hír, hogy más nagy videojáték-franchise-ok is kapnak adaptációt, újra felkeltette a Sony érdeklődését a régóta húzódó God of War-adaptáció iránt.

Mindig is rajongtam a God of Warért. Szerintem a legutóbbi játék egyszerűen gyönyörű és fenomenális volt” – mondta a Pacific Rim: Uprising rendezője, Steven S. DeKnight korábban, 2018-ban nyilatkozott saját reményei szerint az adaptációról. „Szívesen nekifognék egy God of War-filmnek, vagy szívesen látnám, ha valaki a nagyvászonra vinné. Valaki megkérdezte tőlem, hogy ‘Nos, ki lenne neked Kratos?’. És rögtön nekem: Dave Bautista lenne az igazi. Szerintem ő bármit meg tud csinálni. Meg tudja csinálni a drámát, az igazi érzelmeket, a humort, az akciót. Mit szeretnék látni egy ilyen filmben? Kicsit trükkös kérdés, mert még nem igazán volt 100%-os siker egy videojáték filmre ültetése. Ez egy nagyon-nagyon trükkös folyamat.

Forrás: Deadline

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines – including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu