Samuel L. Jackson frappánsan válaszolt a Marvel-mozikat kritizáló filmeseknek [VIDEO]

MOZI HÍREK – A Marvel-filmek egyik főszereplője, Samuel L. Jackson tüzes választ adott a szuperhősmozikat kritizáló filmeseknek.

 

 

Ne mondd Samuel L. Jacksonnak, hogy a Marvel-film nem mozi! Az elmúlt években a szuperhősfilmeket olyan filmesek vették tűz alá, mint Martin Scorsese, Ridley Scott és Roland Emmerich, akik mind negatívan nyilatkoztak a műfajról és annak Hollywoodra gyakorolt hatásáról. A helyzet akkor került elő, amikor Jackson a The View című műsor vendége volt, és a színész azzal hárította el a kritikát, hogy a szuperhősfilmeket kritizáló rendezők valójában csak feldúltak, amiért a saját filmjeik nem teljesítenek olyan jól.

„A filmek azok filmek. Ezek azok a mozik, amiket gyerekkoromban megnéztem. A filmkészítés művészete olyasmi, ami sokáig rejtély volt. Azonban már nem az. A gyerekek tudják, hogyan kell csinálni a telefonjukon. Szóval könnyű [a filmeseknek] elutasítani, csak azért, mert az emberek nem fogják megnézni [az ő] filmjeiket.”

Jackson a továbbiakban kifejtette, hogy a modern társadalom szuperhősfilmek iránti rajongása nem újdonság, csak az adott műfaj, amelyik éppen a legnépszerűbb, az évek során megváltozott.

A színész felidézi, hogy gyermekkorában a westernfilmek tartották ezt a helyet, és bár azóta a képregény-adaptációk lettek Hollywood legújabb őrülete, a mozilátogatók pontosan ugyanazokért mennek el megnézni ezeket a filmeket.

„Olyan, mintha butítottak volna minket, de ez mindig is így volt. Amikor fiatalabbak voltunk, az emberek cowboy-filmeket néztek, és másfajta szuperhősfilmeket néztek, szuperhősök voltak a tévében. Ha komoly történetet meséltél el, igen, találtál egy rést a közönségnek – ugyanez még mindig így van. Az emberek azért mennek moziba, hogy jobban érezzék magukat, és hogy kiszakadjanak a mindennapokból… Az emberek azért mennek a nagy, sötét kamrába, hogy jól érezzék magukat. Ez egy közös szórakozás. Együtt nevetnek és együtt sikítanak. Még mindig olyan filmeket nézek, amiket gyerekkoromban is megnéztem volna.”

A Secret Invasiont a Disney+ számára készíti Kyle Bradsheet. A sorozat az MCU-ban játszódik, és Samuel L. Jackson visszatér Nick Fury szerepében Ben Mendelsohn mint Talos és Cobie Smulders mint Maria Hill mellett. Kingsley Ben-Adir főgonoszként kerül elő, Emilia Clarke pedig egy titokzatos szerepben lesz látható. Olivia Colman, Killian Scott, Christopher McDonald és Carmen Ejogo szintén szerepelnek a szériában. A képregények által inspirált sorozat a Skrulloknak nevezett alakváltó idegenekről szól, akik beszivárogtak a bolygóra.

A The View-ban Jacksont a Secret Invasionról is kérdezték. Tudva, hogy mennyire titokzatosnak kell lennie a Marvel-projektekkel kapcsolatban, a színész nem sokat mondott a sorozatról. Csak egy konkrét információt tud elárulni, a hogyanról nem hajlandó mást mondani.

„Nick Fury benne van.”

Ezt jó tudni, még ha nem is éppen meglepetés. A Secret Invasionnak még nincs hivatalos megjelenési dátuma a Disney+-on, de várhatóan 2022 végén érkezik.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu