A PS5 színes DualSense kontrollerei egy rejtett új funkcióval rendelkeznek [VIDEO]

Három PS5-hoz tartozó modell már bizonyítottan új adottságokkal érkezett meg. Ezek a kontrollerek egy speciális rugótípussal rendelkeznek, amely javítja az L2 és R2 triggereket.

 

 

A PlayStation 5 egyik fő újítása nem magában a konzolban rejlik. A DualSense kontrollerek egy maréknyi új lehetőséget biztosítanak a fejlesztőstúdióknak, hogy új szintre emeljék a játékélményt, ráadásul a konzolhoz hasonlóan ezek is időről időre új verziót kapnak, amelyeknél a vizuális megjelésre helyezik a hangsúlyt.

A TronicsFix nevű YouTube-csatorna felfedezett egy rejtett újdonságot ezekben a kontrollerekben. A Starlight Blue, Nova Pink és Galactic Purple modellek szétszerelése közben új alkatrészeket talált, ezzel szemben a Cosmic Red és Midnight Black változatok belülről megegyeznek az eredetileg bemutatott DualSense-szel.

Hivatalos magyarázat egyelőre nem érkezett, valószínűleg azért, mert nem változtatnak túl sokat az élményen. A legnagyobb változás az L2 és R2 triggerek új típusú rugója, amely a 2,25 milliméterről 0,3 milliméterre növelt vastagságával csökkenti az ellenállással kapcsolatos problémákat, simább játékélményt biztosítva.

Ezen kívül a vezérlőlap is némileg módosult, azonban természetesen ezek a változások nem forradalmi kiegészítések. Nincs bizonyíték arra, hogy csökkenne például a joystick drift előfordulása, ami miatt a kontroller mozgást ézékel akkor is, amikor nem érnek hozzá. Ezt a PlayStation-közösség már az előző kontrollergeneráció óta kéri, így remélhető, hogy a jövőben ezen a téren is lesz némi változás.

Az új modellek a Sony konzolokon megjelent játékokban már sokféleképpen használt DualSense funkciókkal rendelkeznek. A kontroller PC-n, tableten és telefonon is használható, illetve már léteznek olyan alkalmazások, amelyekkel ezeken a platformokon is változtatható a triggerek ellenállása.

Forrás: TronicsFix

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu