Grand Theft Auto Online: az utolsó pillanatban a Rockstar elhárította a generációváltós hibát

A Grand Theft Auto V és a Grand Theft Auto Online PlayStation 5-ös, Xbox Serieses kiadása sem zajlott olyan teljesen zökkenőmentesen.

 

Grand Theft Auto V: Expanded and Enhanced – ezen a néven keressük a GTA V sokadik újrakiadását, ugyanis a PlayStation 3/Xbox 360-as eredeti után jött a PlayStation 4/Xbox One változat, aztán a PC-s átirat, és most jön a PlayStation 5/Xbox Series verzió, amibe át lehet vinni az előző generációs konzolunkról a Grand Theft Auto Online-os elentésünket. De ha ezt megtesszük, akkor ne nagyon próbálkozzunk a 2013-as konzolunkon ismét elindítani az online játékot, ami akkora fejőstehén lett a Rockstar/Take-Two párosnak, hogy nem csináltak a Grand Theft Auto V-höz egyjátékos/offline DLC-t…

A Rockstar egy kérdezz-felelekben írta, hogy a profilunkat átvihetjük a 2013-as konzolokról a 2020-asokra a GTA Online nyitóoldalán, vagy a pause menüből, ha beléptünk a Rockstar Social Games Club-fiókunkba. A probléma ott van, hogy ha átvittük PlayStation 5-re vagy Xbox Seriesre a profilunkat, törölve lesznek PlayStation 4-ről és Xbox One-ról, továbbá a PS5/XS párosról nem lehet PS4/X1-re, továbbá PC-re sem átvinni!

Van egy faktor, amit nem említettünk eddig. A Grand Theft Auto Online nem rendelkezik cross-play-jel. Még konzolcsaládon belül (PlayStation 4, PlayStation 5; Xbox One, Xbox Series) sincs mód arra, hogy egymással játszhassunk. Úgyhogy aki nem vált velünk előre, azoktól búcsúznunk kell, ami nem biztos, hogy mindenki számára kdvező lehet. És volt egy hiba: aki konzolon megtette volna az előrelépést, nem mindenkinek ment, főleg, ha PC-re már átvitték egy ponton a karakterüket. Erről a Rockstar a Twitteren írt tegnap este 20:55-kor.

Ám ma hajnalban 2:05-kor már arról, hogy a hibát elhárították, így a profilmigráció pontosan úgy működik, ahogy kell. Ám PC-ről nem lehet PlayStation 5-re vagy Xbox Seriesre átmozgatni az eredményeinket. Ezt nem értjük… ja, amúgy a Grand Theft Auto V: Expanded and Enhanced és a különálló Grand Theft Auto Online ma rajtol el PlayStation 5-ön és Xbox Seriesen.

Forrás: WCCFTech, Twitter

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu