Hat grafikai opciót is kínál PlayStation 5-ön a Ghostwire: Tokyo!

A Tango Gameworks játéka mindenkinek igyekszik kedvező lehetőséget nyújtani: nem mindenki akar sugárkövetéses (ray tracing) grafikát, vagy nem mindenki törekszik 60 FPS frame rate-re…

 

A japán fővárosban játszódó Ghostwire: Tokyo (aminek előzménye, a Ghostwire: Tokyo – Prelude, már ingyenesen elérhető PlayStation 5-ön, PC-n, és… PlayStation 4-en, holott erre a fő játék nem fog kijönni; egy vizuális novelláról van szó amúgy) hat grafikai opciót fog kínálni a Sony 2020 novemberében elindított konzolján, így talán mindenki örülhet a lehetőségeknek.

A Quality mód nagyobb grafikai részletességre törekszik, továbbá ray tracing látványvilágot kínál, cserébe másodpercenként 30 képkockával fut a játék. A Performance mód ennek merő ellentéte: a frame rate kapja a prioritást a legsimább játékmenetért, így 60 FPS-sel fut a Ghostwire: Tokyo, cserébe alacsonyabb felbontáson láthatjuk az eseményeket. A High Framerate Quality már egy kicsit trükkösebb: a frame rate-en nincsen korlát, a grafika pedig finomhangolást kapott, hogy még nagyobb képkockaszámot láthassunk másodpercenként. Ez mondhatni a Quality mód frame rate korlátozás nélkül, így 30-60 FPS között inoghat a teljesítmény.

A High Framerate Performance pedig lényegében a Performance módot takarja frame rate korlát nélkül. Ehhez viszont már olyan kijelző kell, ami 60 Hz-nél nagyobbat tud, ugyanis másodpercenként 60+ képkockával fut így a Ghostwire: Tokyo. A VGC teszteli a játékot épp, és képtörést (screen tearing) tapasztalt így, de a site szerint a játék megjelenése előtt egy patch orvosolni fogja a hibát. Aztán ott van a High Framerate Quality (VSync) és a High Framerate Performance (VSync), ami az előbb taglalt két móddal azonos, csak VSync is alkalmazva van. Ez csökkentheti a képtörés gyakoriságát, de nem teljesen tudja ez sem kiküszöbölni.

A Ghostwire: Tokyo március 25-én, tehát alig több mint egy hét múlva fog megjelenni PlayStation 5-re és PC-re. Ez lehet a Bethesda utolsó időzített PlayStation 5-exkluzívja, hiszen a cég már a Microsoft kötelékébe tartozik.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu