A Halo-sorozat készítői új narratívát adnak a karaktereknek

A Halo élőszereplős sorozata óriási, 90 millió dolláros költségvetéssel fog indulni.

 

 

Március 24-én érkezik a Paramount+-ra a legendás Xbox-franchise régóta várt élőszereplős sorozata, a Halo, amely máris megkapta első, többnyire pozitív kritikáit. A projekt rendkívül ambiciózusnak tűnik, epizódonként 10 millió dolláros költségvetéssel számolnak, és már azt is biztosra vehetjük, hogy lesz m ásodik évad.

Az első évad főgyártásvezetője, Steven Kane azonban a Variety-nek adott interjújában bevallotta, hogy soha nem játszott magával a játékkal, és nem sokat tudott a Halo történetéről:

„Soha nem beszélünk a játékokról. A karakterekről és a világról beszélünk. Szóval sosem éreztem magam korlátozva attól, hogy ez egy videojáték”.

„Szerintem észbontó volt” – mondta Pablo Schreiber, akit Master Chief szerepében láthatunk majd. Nagyon izgatott a szerep miatt, mivel lenyűgözőnek találja a Halo-univerzum gazdagságát. Mint megtudtuk, a sorozat gyártási folyamatának korai szakaszában a produkciós cég és a 343 Industries úgy döntött, hogy a sorozatot elsősorban a játékok mitológiájára alapozzák, és egy sajátos, új narratívát alakítanak ki. Ez a sorozat az általuk Ezüst Idővonalnak nevezett időszakban játszódna.

„Kezdetben arra gondoltunk, hogy valami olyasmit csinálunk, ami nagyon szorosan kapcsolódik a játékhoz” – magyarázta a Microsoft veterán vezetője, Kiki Wolfkill, de rájöttünk, hogy „az, hogy minden szavunkat megpróbáljuk mindenre alkalmazni, ami korábban is megvolt, nem szolgálja sem a médiumot, sem a kreatív csapatokat, sem pedig azt az igényüket, hogy kifejezzék az ő sajátos értelmezésüket és a saját szemüvegükön keresztül szemléljék a történetet.”.

„Egy olyan ember történetét fogjuk elmesélni, aki felfedezi saját emberségét” – ígérte Kane. Egy évvel ezelőtt már sejthettük, hogy a Halo-sorozat a maga útját fogja járni, de úgy tűnik, a készítők megszívlelték ezt az elhatározást.

Forrás: Variety

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu