Hermen Hulst elmagyarázza, miért vásárolja fel a PlayStation a Haven Studios-t

Miért érdekli ennyire a japán céget egy olyan stúdió felvásárlása, amely még egy játékot sem adott ki? Talán a PlayStation nagy potenciált lát a Haven Studiosban.

 

 

Sokak meglepetésére a PlayStation tegnap bejelentette a Haven Studios megvásárlását, egy olyan csapatét, amelyet a Ubisoft, az EA és a Google veteránja, Jade Raymond vezet, de amelynek munkáját a nagy ígéreteken túl még mindig nem ismerjük. A japán cég eddig inkább a kizárólag a konzoljaira dolgozó, nagy hagyományokkal rendelkező stúdiók iránt érdeklődött, vajon mit láttak a kanadai csapatban?

„Igazad van, folytathattuk volna a külsős együttműködést” – ismeri el Hermen Hust, a PlayStation Studios vezetője a GamesIndustryvel folytatott beszélgetésben. „De amit a Haven alkot, az annyira izgalmas számunkra, hogy volt egy olyan vágyunk, hogy elmélyítsük ezt a kapcsolatot” – teszi hozzá Hust, akit elmondása szerint lenyűgözött a Haven potenciálja a Sony fejlesztői részlegében.

„Így könnyebb és effektívebb a csapatba és a játékba való befektetés” – folytatja Hust, dicsérve a kanadai stúdió képességeit. A Guerilla Games társalapítója biztosan állítja, hogy bízik a Haven munkájában. „Nagyon lenyűgözött minket az általuk elért fejlődés. Sok tervet felülmúltak, beleértve az időt is, ami szokatlan a játékfejlesztésben.”

Mint a GamesIndustry emlékeztet, a Haven Studio lesz az első PlayStation Studios-hoz tartozó cég, amelynek székhelye Kanadában – konkrétan Montrealban – lesz, így a Sony egyik részlege a világ egyik legforgalmasabb szoftverfejlesztői gócpontján landolhat. Itt dolgoznak többek között az Activision Blizzard, az EA, a Microsoft, a Nintendo, a Sega, a Square Enix, a Tencent, a Take-Two és a Ubisoft csapatai is.

„Végre Kanadában vagyunk, végre Québecben vagyunk, és egy olyan csapattal indultunk útnak, amelynek mély gyökerei vannak a régióban” – mondja Hulst, aki meg van győződve arról, hogy az itteni nagy tehetségeket ugyanúgy ki tudja aknázni, mint ahogyan azt a világ más, nagy kreatív központjaiban, az Egyesült Államokban, Európában és Japánban teszik. Hiszen ne feledjük, a Haven jelenleg egy tripla-A multiplayer élményen dolgozik.

Forrás: Polygon

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu