Prágába költözött a GSC Game World, hogy befejezze a S.T.A.L.K.E.R. 2-t?

Az ukrán stúdió az oroszok inváziója miatt állítólag egy kicsit nyugatabbra (és nyugodtabb helyszínre) mehetett a teljes csapatával.

 

A GSC Game World egyike azon stúdióknak, amik érintettek, miután Oroszország háborút indított Ukrajna ellen. Róluk régebben azt írtuk, hogy a S.T.A.L.K.E.R. 2 fejlesztését parkolópályára tették, hogy meg tudják védeni az alkalmazottakat és az ő családjaikat. Azóta viszont változhatott a helyzet, ugyanis a biztonságot az elsőnek tekintik, és emiatt mindent megtehetnek: például azt, hogy országot váltsanak, és így nem egy random orosz rakétától tartva kellene dolgozniuk a játékon.

Pavel Dobrovsky, egy cseh újságíró a Twitteren azt írta, hogy a teljes ukrán stúdiót átmozdítják Prágába (először csak részben volt szó erről, de a második tweetje a korrekció). Dobrovsky-t alátámasztja egy másik cseh weboldal, a Vortex is, és ők a GSC Game Worldön belüli kapcsolataik révén ezt meg tudták erősíteni, ugyanis most az ukrán csapat engedélyekhez folyamodott Prágában.

Persze ezt meg lehet kérdőjelezni, hiszen az ukrán, 18 és 60 év közötti férfiak nem hagyhatják el Ukrajnát, úgyhogy nem biztos, hogy valóban mindenki ki tudott jutni az országból. (És azért nem tűnik reálisnak, hogy ezt a helyzetet pénzzel meg lehet oldani, de a korrupció nem ismeretlen fogalom arrafelé sem, így aztán valóban ki tudja, hogy mi is a valóság…)

Ez persze nem hivatalos, de ki tudja, lehet ráció abban, hogy a GSC Game World jelentős részének megvalósult a menekülés a pokolból, viszont amíg az ukrán stúdió nem közöl ezzel kapcsolatban valami hivatalosat (akár cáfolatot!), addig nem lehet teljesen elhinni mindezt, és ugyanez a S.T.A.L.K.E.R. 2 megjelenési dátumára is vonatkozik, hiszen erről azt hallottuk a legutóbb, hogy december 8-án fog megjelenni Xbox Seriesre és PC-re, de az oroszok által indított invázió után erre egyre kisebb esély mutatkozik. 2023-ban fog jönni a játék, ez már szinte biztos.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu