Mission: Impossible 7 – Tom Cruise 90 napos megjelenési időt akar

MOZI HÍREK – A Mission: Impossible 7 a hírek szerint egy cliffhanger befejezéssel fog végződni, mivel Tom Cruise azt tervezi, hogy a 8. film lesz az utolsó. Ugyanakkor némi nehézséget is okoz a Paramountnak azzal a követelésével, hogy mindkét filmnek 90 napos megjelenési időt szeretne.

 

Most már szinte biztos, hogy a Mission: Impossible 7 nem zárja le a franchise-t, hanem egy nagy cliffhangerrel zárul. Tom Cruise, akinek komoly szerepe van a film elkészítésében, azt tervezi, hogy a sorozat 8. része lesz a záró rész. Cruise-nak jelentős szerepe volt a franchise történetében, a Mission: Impossible film 1996-os megjelenése óta. A franchise első részei nem arattak akkora sikert, azonban a Mission: Impossible 4 megtörte a jeget és beemelte a sorozatot az ikonikus hollywoodi akicófilmek közé. A hetedik és a nyolcadik filmtől így a rajongók egy többmilliárdos blockbuster finálét várnak. A két záró film megjelenése azonban a covid járvány miatt többedszerre csúszik, jelenleg úgy áll, hogy 2023-ban és 2024-ben kerülnek majd a mozikba.

A franchise befejezése körüli elképzelésekkel viszont vannak problémák. Tom Cruise ragaszkodik ahhoz, hogy a 7. résznek cliffhangerrel kellene végződnie, hogy lehessen egy nyolcadik lezáró rész. Ezért a tartalom nagy része még nagyon képlékeny, hiszen Cruise a Mission: Impossible 8 történetéhez szeretné igazítani a hetedik rész befejezését. Mivel a 8. rész még nem készült el, ez a helyzet nehezen érinti a Paramountot, mivel a költségvetés nő, a megjelenési dátum bizonytalan és nincs konkrét forgatókönyv a hetedik rész lezárására sem. Cruise azt tervezi, hogy az egész franchise legakciódúsabb filmjeit készíti el, azonban a két film megjelenési ideje miatt sok vita van közte és a stúdió között. Ő azt követeli, hogy a megjelenési idő legyen a covid előtti 90 napos, míg a stúdió a 45 napos megjelenési időt szeretné, amely a járvány óta bevett filmes gyakorlattá vált. A stúdiónak nem tetszik Cruise ötlete, azonban elismerik, hogy a színész mindezt a film érdekében teszi:

„Ez nem mindig szolgálja a költségvetés érdekeit, de ő hihetetlenül részletező, és hajlandó rengeteg időt és energiát fektetni minden aspektusba” – mondja egy forrás az M:I 7-ről. „A srác valóban minden erejét beleadja ebbe a vállalkozásba” – erősíti meg egy másik.

A Mission: Impossible 7 máris 290 millió dolláros költségvetéssel rendelkezik, és a film még mindig nincs befejezve, mivel a bemutatóját harmadszorra is elhalasztották. Cruise igyekszik meggyőzni a stúdiót, hogy érdemes több pénzt és időt áldozni a 7. részre, hiszen a franchise erősebb és népszerűbb, mint valaha. Emellett Cruise a szerződését is felhasználhatja a stúdió tervei ellen, ezért úgy tűnik, hogy a Paramount engedni fog elvárásainak. Ahogy a Tom Cruise-filmek egyik veteránja fogalmaz:

„Tom azt mondja, amit akar, a stúdió pedig azt, amit akar. És aztán Tom megkapja, amit kért”.

Forrás: Movie Web, The Hollywood Reporter

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu