PlayStation Plus Collection: az új modellben is mindenkinek elérhető marad

A két hónap múlva már áttervezett formában támadó PlayStation Plus mellett is ott marad a PlayStation Plus Collection.

 

A PlayStation Plusról régebben már hallottuk, hogy a Spartacus kódnév alatt három szintű előfizetéses modellé válik, ahol a havi ingyenes játékok mellett a PlayStation Now (streamelés, esetleg helyi letöltés és játék) és régebbi játékok is a szolgáltatás részei lesznek. Ezt a héten a Sony bejelentette, mi megírtuk, aztán tegnap már az áprilisi játékok listáját is leközöltük (persze itt is egy szivárgás előre megerősítette az egészet). De azért lesznek változások: júniustól már csak két játékot kapnak az előfizetők (két PlayStation 5-öst vajon…?) a mostani három helyett.

De a PlayStation Plus Collection a hivatalos közleményben nem volt megerősítve. Az IGN-nek író Jonathan Dornbush a Twitteren viszont ezzel kapcsolatban pozitívan beszélt. A Sony megerősítette az IGN-nek, hogy a PS Plus Collection az áttervezett PlayStation Plus után sem fog megszűnni és távozni. Minden előfizető számára elérhető marad, ha rendelkezik egy PlayStation 5-tel. Azaz: a legalacsonyabb, Essential szintű (és persze aktív) előfizetéssel is ott marad a PlayStation 4-es játékok kollekciója számunkra.

Tegnap viszont megemlítettük már, de mivel fontos, itt is kiemeljük: május 11-én távozik a PlayStation Plus Collectionből a Persona 5! Utána ezek a játékok maradnak a listában: Batman: Arkham Knight, Battlefield 1, Bloodborne, Call of Duty: Black Ops 3 (Zombie Chronicles Edition), Crash Bandicoot N. Sane Trilogy, Days Gone, Detroit: Become Human, Fallout 4, Final Fantasy XV, God of War, inFAMOUS: Second Son, Monster Hunter World, Mortal Kombat X, Ratchet and Clank, Resident Evil 7: Biohazard, The Last Guardian, The Last of Us Remastered, Uncharted 4: A Thief’s End, illetve Until Dawn.

Szóval megmarad a gyűjtemény, de azért kérdéses, hogy meddig is lesz ez így, hiszen a Sony előszeretettel szabadul meg a múltjától (régebben pl. a PlayStation weboldalán a PS3 és annál régebbi címek esetében az adatbázist eliminálták).

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu