PlayStation Plus: ártana az exkluzívoknak, ha a megjelenés napjától elérhetőek lennének!

Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója szerint az árazási modellük nem nagyon tenné lehetővé, hogy az exkluzív játékaik a megjelenés napjától elérhetőek lennének az áttervezett PlayStation Plusban.

 

Itt már beszámoltunk arról, hogy miképp tervezi át a Sony a PlayStation Plust, ami valóban több előfizetési szinttel rendelkezik. Nem is ismételnénk itt magunkat, hanem arra koncentrálnánk, amit Ryan a Gamesindustry-nak adott interjújában mondott. Szerinte ez nem olyan út, ahol már jártak, ha arról van szó, hogy az exkluzív fejlesztéseket (pl. God of War Ragnarok) a megjelenésüktől kezdve elérhetővé tegyék a szolgáltatásukban, ahogy ezt a rivális Microsoft teszi a Game Pass-szal. Nem is fognak ilyesmivel mostanában próbálkozni. Ryan úgy érzi, hogy a PlayStation Studios játékaival ha ezt megtenné, akkor megtörne az eddigi virtuóz ciklus. Nem lenne lehetséges az a szintű befektetés, amit a stúdióikra szeretne költeni, és ebből következően a játékaik minősége sem lenne olyan, amit a játékosok akarnak.

Hozzátette, hogy a világ mostanában nagyon gyorsan változik, így semmi sem tart örökké. Ki hitte volna négy éve, hogy az AAA PlayStation IP-k felbukkannának PC-n? Ezért nem akar Ryan semmit sem kőbe vésni a PlayStation Plus jövőjével kapcsolatban. Amiről most beszél, az a rövidtávú megközelítésük, és szerinte nem sok értelme lenne az első napi Plus-rajt a jelenlegi kiadói modelljükben, de a játékiparban minden gyorsan megváltozhat.

Ryan beszélt a PlayStation Plus legmagasabb szintjéről, a PS Plus Premiumról is, aminek havidíja 14 euró (kb. 5100 forint) lesz, de ha egy évre előre fizetünk, akkor átlagosan havi 10 eurót (3700 forintot) költhetünk a szolgáltatásra. Szerinte az előfizetők jelentős része tizenkét havi előfizetést használni (az arányuk kétharmadnál is nagyobb). Ez egy olyan ár-érték arány, amit keményebben is megvizsgáltak. Egy tizenkét havi előfizetés esetében a PlayStation Plus Extra (a középső kategória) havidíja 8,33, míg a Premiumnál 9,99 dollár lesz, amit ő egy hihetetlenül jó értékajánlatnak tekint. És ez nem lenne lehetséges, ha a stúdióinak játékai a megjelenéstől kezdve elérhetőek lennének benne.

De ettől függetlenül ki lehet mondani bátran: ezen a téren a Sony igenis lemaradásban lesz a Microsofthoz képest. Úgyhogy érdekes lesz látni, hogy a PlayStation Plus miképp fog fejlődni 2022 során…

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu