Bejelentették a Spartacust: íme minden, amit jelenleg tudunk a megújuló PS Plus szolgáltatásairól!

TECH HÍREK – Hosszú várakozás után a Sony végre hivatalosan is bemutatta a Spartacust – vagyis a PS Plus új, jelentősen kibővített változatát.

 

 

A Bloomberg különböző beszámolói nyílt titokká tették a Spartacust, de szükségünk volt egy hivatalos megerősítésre a PlayStationtől. Szerencsére a kiszivárgott hírek mind valósak, így most már elmondhatjuk, hogy a PlayStation felhasználók egy új előfizetési modellnek örülhetnek, amely a közösség által megálmodott funkciókkal rendelkezik.

Íme tehát a „Spartacus”, vagyis a PlayStation által bejelentett három (plusz egy) előfizetési modell, amely a PS Plus és a PS Now funkcióit egyesíti majd egy júniusban induló új szolgáltatásban, bár a pontos dátumot csak később jelentik be.

 

Három PlayStation Plus szint

 

PlayStation Plus Essential

Előnyök:

  • A PlayStation Plus Essential ugyanazokat az előnyöket kínálja, amelyeket a PlayStation Plus-tagok ma is élveznek, például havi két letölthető játékot, exkluzív kedvezményeket, felhőalapú tárhelyet a játékmentésekhez és hozzáférést az online multiplayerhez.
  • A meglévő PlayStation Plus-tagok számára nincs további változás.

 

Ár: 8,99 € havonta / 24,99 € negyedévente / 59,99 € évente.

PlayStation Plus Extra

Előnyök:

  • Az Essential modell összes előnyét kínálja.
  • Hozzáad egy 400 PS4 és PS5 játékból álló katalógust, beleértve a PlayStation Studios és harmadik fél partnerek új kiadványait (de az Xbox Game Pass-szal ellentétben nem tartalmaz új kiadványokat).

 

Ár: 13,99 € havonta / 39,99 € negyedévente / 99,99 € évente.

PlayStation Plus Premium

Előnyök:

  • Az Essential és Extra modellek összes előnyét kínálja.
  • Akár 340 további játékkal bővül, köztük a felhőalapú játékon keresztül elérhető PS3-játékokkal, valamint az eredeti PlayStation, PS2 és PSP közösség által kedvelt címek katalógusával, amelyek streaming vagy letöltés útján játszhatók.
  • Streaming hozzáférést biztosít az Extra és Premium modellekben kínált PlayStation, PS2, PSP és PS4 címekhez. Az ügyfelek PS4, PS5 és PC segítségével streamelhetik a játékokat.
  • A játékkísérletek korlátozott ideig lesznek elérhetőek, így a felhasználók vásárlás előtt játszhatnak.

 

Ár: 16,99 € havonta / 49,99 € negyedévente / 119,99 € évente.

 

PlayStation Plus Deluxe

 

  • A felhőstreaminggel nem rendelkező piacokon – például Magyarországon – a PlayStation Plus Deluxe a Premiumhoz képest alacsonyabb áron lesz elérhető, és az eredeti PlayStation, PS2 és PSP generációk kedvelt klasszikus játékainak katalógusát tartalmazza letöltésre és játékra, valamint időkorlátos próbaváltozatokat.
  • Az Essential és Extra szintek előnyeit is tartalmazza.
  • A helyi árképzés piaconként változik.

 

„Az új Extra és Premium szintek nagy előrelépést jelentenek a PlayStation Plus számára” – fejtette ki a Spartacus lényegét Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója. „Ezekkel a szintekkel az a célunk, hogy biztosítsuk, hogy az általunk kínált több száz játék a legjobb minőségű szórakoztatást nyújtsa, amelyről ismert a cég. Az indulástól kezdve olyan címeket kívánunk bevonni, mint a Death Stranding, a God of War, a Marvel’s Spider-Man, a Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, a Mortal Kombat 11 és a Returnal.”

„Szorosan együttműködünk a PlayStation Studios fejlesztőivel és a harmadik féltől származó stúdiókkal, hogy a rendszeresen frissülő könyvtáron keresztül a legjobb játékélményeket tartalmazhassuk” – ígéri Ryan.

Jim Ryan folytatja üzenetét, hangsúlyozva, hogy a japán multinacionális vállalat folyamatosan igyekszik a fogyasztás új formáihoz igazítani üzletágát. „Az új és továbbfejlesztett PlayStation Plus lehetővé teszi rajongóink számára, hogy minden eddiginél több tartalmat fedezzenek fel és élvezzenek, valamint a közös élményeken keresztül erősítsék a PlayStation közösséghez való kötődésüket” – zárja a vezérigazgató. Ezen túlmenően a PlayStation vezérigazgató nem hagyta ki az alkalmat, hogy tisztázza, miért nem tartalmaz exkluzív launch-játékokat az új Spartacus-szolgáltatás.

Most a Spartacusnak köszönhetően a PS Plus felhasználók automatikusan átkerülnek az Essential szolgáltatásba, míg a PlayStation Now előfizetők a régi szolgáltatás megújításának időpontjáig az új díjszabás szerinti Premium szolgáltatásba kerülnek át plusz költség nélkül.

Forrás: PlayStation.blog

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu