Flintlock: The Siege of Dawn: a Souls-sorozat és a Spider-Man is ihlette [VIDEO]

Az új-zélandi A44 Games vezérigazgatója megnevezett két forrást is az Ashen utáni játékuk ihleteként.

 

A Kepler Interactive fogja majd kiadni a játékot, de addig még van egy kis idő, így nem csoda, hogy Derek Bradley, az A44 Games vezérigazgatója az EDGE magazinnak adott egy interjút. Ebből a WCCFTech vett át pár idézetet. Bradley szerint a Flintlock: The Siege of Dawn egyfajta hullámvasútnak nevezhető, ugyanis egy kicsit az Insomniac Games Marvel’s Spider-Man játékaira hasonlít, ahogy mozgunk a dolgok között. De eközben puzzle elemekkel is bír, mert vannak előre meghatározott pontok (igaz, sok). Ahogy ezeket felnyitjuk, a világban nagyobb útvonalak nyílnak meg, ahol szabadon repülhetünk.

Persze a játékban a harcok nagyobb szereppel fognak bírni. Bradley mindig is szerette a Souls-játékok Guitar Hero-szerű érzését, amikor igazán el lehet merülni bennük. Megtanuljuk a ritmust, aminek következtében nem nagyon találnak el minket, és egyfajta táncot járunk ellenfeleinkkel. Egyfajta zen ritmusba jutunk így. Szerinte ahogy a puskák kattognak és újratöltődnek az is hasonló ütemstruktúrával bír, így egy eléggé érdekes zenei kompozíció születik.

Bradley szerint kifejezeten fontos, hogy a játékosokat eltalálják, mert ez egy kisebb súrlódás lesz, amin túljutva jó időtöltésben részesülhetnek, viszont végül az lesz a kérdés, hogy hány utat lehet adni nekik a rálépésre, hogy ők táncolni vagy énekelni kezdjenek (persze képletesen)? Emberként a ritmus természetes, és ha ezt a játékosok tudat alatt is értelmezni tudják, a stúdinak ez hatalmas siker lesz. Olyan funkciókat próbálnak integrálni, ami szélesebb játékosközösséget meg tud szólítani, miközben igyekeznek a Souls-klónokat kedvelő fő közösségüket el nem riasztani.

Kissé hajmeresztővé válik a gondolatmenet (ahogy az egyensúly megtalálása is), de a ritmikának valóban jelentős szerepe van az életünkben. A Flintlock: The Siege of Dawn amúgy idén fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re, PlayStation 4-re, illetve Xbox One-ra. A Game Pass előfizetésen keresztül is elérhető lesz.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu