A Mojang eltávolítja az Xbox Series bugot a Minecraftból

A Mojang eltávolította a ray tracing funkciót a Minecraft Xbox verziójából. Bár a játék PC-s verziójában már bevezették a ray tracinget, a konzolokon nem áll szándékukban ezt is beépíteni.

 

Nem ez az első eset, hogy a Minecraft valami érdekessel áll elő, így a hét elején hallott hír sem volt meglepő. A Mojang és a Microsoft játéka az Xbox Series legújabb, bennfentesek számára készült verziójában beépítette a ray tracinget, amit számítógépen már láttunk, de konzolokon nem számítottunk rá.

Nos, nem is kell számítani rá. Legalábbis egyelőre, mert a Minecraft hivatalos Twitter-fiókja megerősítette, hogy a ray tracinget véletlenül építették be. A funkciót azóta eltávolították, és úgy tűnik, a közeljövőben nem tervezik a funkciót a konzoloknál is bevezetni.

„Az Xbox használó bennfentesek számára elérhető Minecraft Preview korábbi verziója prototípus kódot tartalmazott a ray tracing támogatáshoz Xbox konzolokon. Ezt a kódot eltávolítottuk, csak egy bugról volt szó, nem utaltunk vele a ray tracing konzolokra történő bevezetésére”.

Ez a tesztverzió így sajnos szintén nem fogja tartalmazni a funkciót, amelyre pedig talán lenne is igény. Bár sosem lehet tudni, mit hozhat a jövő. Mint említettük, a ray tracing a Minecraftban PC-n már elérhető, amely élethűen ábrázolja a fényvisszaverődést, ezzel még részletgazdagabbá téve a játékot.

Forrás: The Verge

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu