Habár a Morbius tarol a kasszáknál, a rendező mégis magyarázkodni kényszerült

MOZI HÍREK – A Morbius-fagyi visszanyal: rossz kritikák ide vagy oda, a rendező „büszke” a filmre, amely 39,1 millió dolláros bevétellel debütált a jegypénztáraknál.

 

 

Jared Leto új filmje, a Morbius a premierhétvégéjével komolyan megszorongatta a kasszasikerlista első helyét. A Marvel képregény-adaptáció, amely a Venom-filmekkel és a hamarosan érkező Kraven, a vadász című filmmel együtt a Sony Marvel-univerzumának része, szolid 39,1 millió dolláros jegyeladással debütált az amerikai mozikban. Bár a nyitóhétvége nem abszolút rekord, hiszen elmarad a Pókember: Nincs hazaút vagy A Batman számaitól, a kritikákat figyelembe véve még mindig lenyűgöző, és messze a Morbiusnak adja az első helyet.

A Morbius a Rotten Tomatoes-on 17%-os kritikai pontszámával döcögősen landolt

A filmben Leto egy férfit alakít, aki „élő vámpírrá” válik, miután kigyógyítja magát egy ritka betegségből. Míg anyagilag sikeresnek tekinthető, a kritikák nem voltak túl kedvesek, hiszen a Morbius a Rotten Tomatoes-on 17%-os kritikai pontszámával döcögősen landolt. Ezzel szemben a film 59%-os közönségpontszámot ért el az első napokban, tehát sok rajongó még mindig élvezi a filmet, ami jelentősen árnyalja a képet. Mindenesetre még nem tudni, hogy ezek a negatív kritikák hogyan hatnak majd a Morbiusra a továbbiakban, de egyelőre a film a kasszasikerek királyaként áll.

 

A Morbius rendezője reagált a rossz kritikákra

 

Mint láttuk, a film kritikái nem túl fényesek – mi sem voltunk elragadtatva tőle. Daniel Espinosa rendező viszont vegyes érzésekkel viseltet műve iránt. A Jared Leto főszereplésével készült új film a színészt a Sony Marvel-univerzumának legújabb tagjaként honosítja meg, amelyhez Tom Hardy Venom-filmjei és a hamarosan megjelenő Kraven, a vadász is tartozik. Míg a Morbius elég jó hétvégét zárt a kasszáknál a debütálással, a kritikusok szinte egyöntetűen lehúzták a filmet.

Az Insidernek nyilatkozva Espinosa elmondta, hogy nem idegen tőle a kritika. Emlékszik egy esetre, amikor egy számára ismeretlen ember megkereste, és elmondta neki, hogyan csinálhatta volna jobban az egyik filmjét. Kínos volt, bár nem ez lett volna az első eset, hogy valakinek gondolatai vannak a munkájával kapcsolatban. Azóta Espinosa elég jól hozzászokott ehhez, hiszen nem lehetett elkerülni, hogy a filmjei nyilvánosan hozzáférhetőek legyenek.

„Amikor az első játékfilmemet csináltam, az egy kisfilm volt, a Babylon Disease. Emlékszem, hogy egy nap hazafelé mentem a metrón, és ittam néhány pohárral, úgyhogy kicsit részeg voltam. Valaki meglökött a vonaton, és azt mondta: >>El kell mondanom, mi a baj a játékfilmed második jelenetével<<, mire én: >>Hát, rendben.<<„

Espinosa bevallja, hogy ő maga is elég kritikus tud lenni a saját munkájával szemben, így bizonyos értelemben megérti, ha hibákat talál a filmjeiben. Sőt, a kritikát építő jellegűnek tekinti, mivel filmesként mindig jobbá akar válni. Espinosa azt is mondja, hogy büszke a Morbiusra, mint ahogyan minden munkájára.

„A lényeg, amit mondani akarok, az az, hogy furcsa dolog olyasmit csinálni, ami ennyire nyilvános. Nézze, sok önutálatot érzek, ezért sok kritikát fogalmazok meg a saját munkámmal kapcsolatban. Mindig arra próbálok koncentrálni, hogy jobb legyek.”

„De büszke is vagyok arra, amit csinálok. Minden filmemben vannak olyan részek, amelyekre nagyon büszke vagyok.”

A Morbius jelenleg az egyik legalacsonyabbra értékelt Marvel-film, a Rotten Tomatoeson 16%-os romlott pontszámmal. Ami azt illeti, a kritikával sokan nem értenek egyet azok közül a mozilátogatók közül, akik elmentek megnézni a filmet. A közönségpontszáma ugyanakkor sokkal magasabb, most már 70%-os, ami szinte csillagászati különbség. Azok számára, akik megnézték a filmet és élvezték, ez egy újabb emlékeztető arra, hogy nem mindig lehet megbízni a kritikusokban, ha arról van szó, hogy mit érdemes megnézni.

A Morbius idehaza március 31-e óta látható a mozikban.

Forrás: The Numbers, Insider

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu