PlayStation és Xbox platformokra tart a Shadowrun Trilogy?

A cyberpunk asztali RPG-ként felbukkant franchise terjeszkedésbe kezdhet a hivatalosan bejelentett Nintendo Switch változat után a két másik konzolgyártó cég felületein is.

 

1989-ben látott napvilágot a Shadowrun, ami aztán a kilencvenes és 2000-es évek során összesen nyolc videojátékot is teremtett. Ezek közül a legelső a Beam Software-től jött: a pusztán Shadowrun nevű játék 1993-ban jelent meg a SNES-re. A futurisztikus világban vállalati háborúzás és ipari kémkedés zajlik, nekünk pedig utcai harcosok, robbanékony mesterséges intelligencia, a dögvész, és még sárkányok ellen is küzdenünk kell, hogy céges hatalmunk legyen.

2021 szeptemberében jött a bejelentés, hogy három PC-s játék, név szerint a Shadowrun Returns (ez 2013-ban jelent meg), a Shadowrun: Dragonfall – Director’s Cut (2014-es évjárat), illetve a Shadowrun: Hong Kong – Extended Edition (ami pedig 2015-ös keltezésű) 2022 folyamán meg fog jelenni a Nintendo Switchre. A franchise Xbox 360-on, iOS-en és Androidon is megfordult az utóbbi évtizedek során. De úgy tűnik, hogy nem csak a Nintendo amúgy kifejezetten nagy népszerűségnek örvendő hybrid platformján bukkanhat fel a trilógia…

A Gematsu a Twitteren közölte, hogy a tajvani korhatár-besorolásért felelős bizottság PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PlayStation 4-re, és Xbox One-ra is értékelte a Shadowrun Trilogy-t, ami hivatalosan még csak a Switchre van bejelentve egy eléggé felületes megjelenési időszakkal (csak annyit mondtak ugyanis, hogy 2022). Ezt még alátámasztja a Redditen egy poszt, miszerint a PlayStation Network backendjén már ott van a trilógia, így lassan, de készül a multiplatform támadás.

Ha már ilyen állapotban van a trilógia, a Paradox Interactive, vagy a fejlesztő Harebrained Schemes hamarosan meg kell, hogy szólaljon, hiába néma a stúdió: több hónappal a megjelenés előtt nem nagyon szoktak értékelni egy játékot, és pláne nem szokás ilyen korán feltenni egy játékot egy hálózatra (persze, a hálózati tesztelés más dolog, és ott is álnéven szokás ilyet csinálni: erre láttunk már példát a Call of Duty esetében).

Az érdekesség: az eredeti fejlesztők (FASA) már megszűntek, az IP pedig a Microsofté…

Forrás: Gamingbible, PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu