RimWorld: egy hét múlva eldőlhet az ausztráliai sorsa

Az ottani korhatár-besorolásért felelős bizottság (innentől az angol rövidítést használjuk: ACB) ugyanis felül fogja vizsgálni az előző értékelését, így vagy újra kapható lesz az országban a Steamen a játék (kilenc év után geoblokkolva lett), vagy marad betiltva, ami inkább kényelmetlenséget okoz, nem pedig anyagi károkat…

 

Egy hónapja ezt írtuk a játékról, miután elérhetetlenné vált a Steamen: „A RimWorld 2013-ban jelent meg, és eddig nem nagyon volt probléma vele Ausztráliában sem, de most már az ACB-nek is meg kellett vizsgálnia, ugyanis a játékból jön egy lehetséges konzolos kiadás, amiből adódóan fizikai változat is jöhet, így a boltok polcain is ott viríthat a Ludeon Studios terméke. Ahhoz pedig ugye kell egy korhatáros besorolás, különben nem lehet szó ilyen értékesítésről.

És a játék nem kapott értékelést: az ACB elutasította a RimWorld értékelését, így az hivatalosan nem is lehet „odalenn” forgalomban, ugyanis az értékelő csoportnak nem tetszett, hogy „miképp foglalkozik a játék a szexszel, a kábítószer használatával és függőségével, a bűnözéssel, a kegyetlenséggel, az erőszakkal, vagy olyan elfogadhatatlan fenoménákkal, amik a moralitás, az illendőség és szabályszerűség tekintetében elfogadhatatlan lehet az értelmes felnőtteknek”. Ezért nem kapott még csak felnőtteknek szóló értékelést a RimWorld. Ez azt jelenti, hogy az idáig gond nélkül elérhető PC-s verziót is kirúgta az ausztrál piacról!”

Nos, azóta vannak fejlemények. Az ACB április 20-án ül össze, hogy felülvizsgálja az értékelést, és volt már példa arra, hogy változtatások nélkül visszavonták a betiltást. Ilyen volt a ZA/UM játékának, a Disco Elysiumnak a sztorija, de volt arra is példa, hogy a játékot módosítani kellett az ottani törvényeknek megfelelően (South Park: The Stick of Truth), így ki tudja, hogy a RimWorld melyik kategóriába tartozik majd…

Tynan Sylvester, a RimWorld alkotója a Twitteren írta a teljes körű Steam Deck-támogatással rendelkező játékáról, hogy az ő oldalán jogi szakértők és szemtanúk állnak, így ő kifejezetten optimista ezzel kapcsolatban, és megköszönte a támogatást. A konzolos verzió amúgy még mindig nem lett megerősítve.

Legalább ő felkészült minden eshetőségre, és ez a legjobb.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu