Star Trek: Prodigy Supernova: kiszivárgott, mielőtt bejelentették volna!

A Star Trek Convention rendezvényen derült fény egy újabb Star Trek-játékra, amiről eddig nem is volt tudomásunk. Ez bizony kínos.

 

Szóval mi is ez a Star Trek: Prodigy Supernova? Nos, ezt a játékot a Tessera Studios (Intruders: Hide and Seek) fejleszti, és mivel a Star Trek-rendezvényen már felbukkant, nem csoda, hogy nem sokkal később a játék kiadója, az Outright Games meg is erősítette, hogy valóban készül valami a Nickelodeonon látható Star Trek: Prodigy TV-sorozatra építve. Ebben egy alakulatnyi földönkívüli (Dal R’El kapitány, továbbá Gwyndala, Jankom Pog, Zero, Rok-Tahk, illetve Murf) a főszereplő a Delta kvadránsból.

Öt évvel azután játszódik, miután a USS Voyager visszatért a földre. Ekkor ez a csoport felfedez a Tars Lamora börtönkolónián egy elhagyatott űrhajót a flottától, a USS Protostart. A sorozat során lassan átveszik az uralmat a hajó felett, hogy eljuthassanak az Alpha kvadránsba. Ez lenne a Nickelodeonos sorozat lényege, és még kérdéses, hogy a játék milyen mértékben fogja követni ezt a történetet. Lehet, hogy előzmény lesz, de az is lehet, hogy valami folytatásról van szó.

A hivatalos sajtóközlemény releváns szegmense sem segít, ezt lefordítva közöljük: „A hétvégén megrendezett Star Trek: Mission Chicago 2022 rendezvényen bemutatták a Star Trek Prodigy: Supernova című videojátékot, amely az első olyan videojáték, amely a Star Trek: Prodigy című animációs sorozaton alapul, amely hat idegen tinédzser intergalaktikus kalandját követi nyomon egy elhagyatott szövetségi csillaghajó fedélzetén. Ez a játék egyben az első olyan Star Trek videojáték, amely a fiatalabb játékosokat célozza meg, és a Trekkie-k új generációjához juttatja el a játékot.” Ugye, hogy nem segít?

Az viszont fix, hogy a Star Trek: Prodigy Supernova PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Nintendo Switch-re, illetve PC-re készül (a dobozképen az Xboxos verziónak írnak Xbox Seriest is, így a PlayStation 5 sem kizárt), Aaron Waltke (író/producer) pedig tweetelt a bannerekről, megerősítve azt is, hogy a játékot a stáb egyik tagja, Lisa Boyd írja.

Május végén láthatunk többet a játékból. Addig várnunk kell…

Forrás: PSL, Trekmovie

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu