CCP Games: van potenciál az NFT-kben, de még nincs itt az idejük!

Hilmar Veigar Pétursson, a CCP Games vezetője szerint rengeteg potenciál van az NFT-kben, ám még korai például az EVE Online-ban alkalmazni őket.

 

Tavaly decemberben közölte a stúdió, hogy az EVE Online 17. szövetségi bajnokságában (Alliance Tournament XVII) NFT-ket fog használni a díjak és nyereményjátékok során. Kiemelték, hogy ez szigorúan csak a bajnoksághoz kapcsolódva lesz alkalmazva, és olyan blockchaint választottak, aki jelentősen minimális energiafogyasztást vesz igénybe. Hiába az optimista megközelítés, a játékosok nem vették jó néven a CCP Games álláspontját.

A helyzeten nem javított az EVE Online és a Doctor Who (magyarul Ki vagy, doki?) közötti crossover, mert a két IP között teljesen más hangnem volt… és amikor kiderült, hogy egy NFT-alapú kártyajáték, a Worlds Apart ott van már a doktor úr házatáján, sokan képletesen vasvillát ragadtak a CCP Games ellen. Annyira elfajult a helyzet, hogy Péturssonnak egy üzenetet kellett publikálnia, hogy megpróbálja lecsillapítania a kedélyeket!

Pétursson azt írta, hogy a CCP Gamesnél sokan követték az utóbbi néhány évben a blockchain és a kriptovaluták körüli fejleményeket. A stúdió olvasta a visszajelzéseket, és ugyanúgy látják az ügyet, ahogy a játékosok: a blockchainben sok, még fel nem fedezett potenciál van, de sok munkára lenne szükség, mielőtt az EVE Online-hoz hasonló kaliberű játékokra készen álljon.

Emiatt nincs a stúdiónak terve a blockchain technológia implementálására a Tranquility-ben, a játék nemzetközi szerverében. Ezért nevezték az NFT-t Not For Tranquility-nek, azaz nem annak szánják. A következő évek során a Tranquility körüli fejlesztés az utóbbi két évtizedben letett munkára fog építkezni. A CCP az EVE-en belül a digitális gazdaság és a virtuális világok tükrében tervezi a határok feszegetését, ám ezt nem a Tranquility-n fogja megtenni.

Ez korrekt hozzáállás: bár van érdeklődés, nem akarják kapásból a játék fő szerverén tesztelni ezt, így például a Ubisofttal (Ubisoft Quartz) ellentétben nincs szó arról, hogy a játékosok torkán próbálják lekényszeríteni az NFT-ket, mint ahogy a franciák teszik a Ghost Recon Breakpointban, aminek tartalmi frissítéseit már leállították…

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu