Vajon visszatérhet még Superman a rivaldafénybe a DCEU keretein belül?

MOZI HÍREK – Superman helyzete a DCEU-ban az Igazság Ligája óta bizonytalan, de a Warner Bros. és a Discovery új fúziója visszarepítheti őt a rivaldafénybe.

 

 

Superman újra a célkeresztben: a Warner Bros. és a Discovery egy 43 milliárd dolláros üzlet keretében egyesült, így a DC katalógusának minden története, karaktere és produkciója a Discovery égisze alá került. Az egyesüléssel a Discovery most újra a DC legéletképesebb, ám elhanyagolt tulajdonára akar koncentrálni. A Variety szerint (a ScreenRant után) a Discovery szeretne változtatni a karakter szinte elfeledett státuszán a DC élőszereplős filmjeiben.

A stúdió új vezetési struktúrája valószínűleg hajlandó megfelelően hasznosítani Supermant, aki kellően profitábilis húzónévnek számít.

A hírek szerint a stúdió úgy véli, hogy a DC Extended Universe-ben több „olyan csúcskaraktert, mint Superman, hagytak elsorvadni”, ami megmagyarázza a stúdió újbóli érdeklődését a karakter iránt.

Korábban a Warner Bros. az Acélemberrel rebootolta Supermant, és Zack Snydert hozta a fedélzetre, mint látnokot, hogy felügyelje és tervezze a DC Comics karaktereire épülő élőszereplős filmek franchise-ját. Snyder mutatta be a világnak Henry Cavillt a szuperhős szerepében. A film kereskedelmi sikert aratott, bár megosztó kritikai fogadtatásban részesült.

A közönség pozitív visszhangja azonban elég volt ahhoz, hogy a Warner Bros. zöld utat adjon Snyder folytatásának terveihez. A közvetlen folytatás helyett Snyder elkészítette a Batman Superman ellen – Az igazság hajnala című filmet, amelyben Ben Affleck alakítja Batmant, Cavill pedig visszatért a szerepben. A filmmel Snyder bejelentette a következő évekre tervezett DCEU következő megjelenéseinek sorát, de a Batman Superman ellen negatív fogadtatása miatt a Warner Bros. átgondolta Snyder terveit, így az Acélember 2 hosszú gyártási pokolba került.

Most, hogy létrejött az új összefogás, a szuperhős talán megkaphatja a rajongók által mindig is várt filmet.

A Discovery említett döntését nem lehet konkrétan megerősíteni, ahogy azt sem, hogy a Cavillt kérik-e majd fel, vagy újra castingolják a szerepet, de annyi bizonyosnak tűnik, hogy az új felelős tulajdonosok hamarosan visszahozhatják a DC popkultúra csúcsikonját a képernyőre.

Superman a DC Comics katalógusának legmeghatározóbb figurája. A karakter több átmenetet is megélt már az idők során. Míg Christopher Reeve volt a karakter első, máig leghíresebb iterációja, a franchise-t Bryan Singer Superman visszatér című filmjével indították újra, amelyben Brandon Routh alakította a szerepet. Ezután történt, hogy Snyder verziója zöld utat kapott Cavill-lel a főszerepben.

Habár évek teltek el, mióta Cavill utoljára öltötte magára a jelmezt, azt állítja, hogy még mindig készen áll a visszatérésre és várja a hívást. Voltak utalások a karaktere jelenlétére a DCEU multiverzumában, és a történetek folyamatos fejlődése azt sugallja, hogy a karakter továbbra is ebben az egységes multiverzumban marad. Nem tudni, hogyan alakul a szuperhős jövője a Discoveryvel, de izgalmas tudni, hogy a karaktert kiemelt helyen kezelik, ami hamarosan egy élőszereplős filmet eredményezhet, melynek középpontjában ő áll.

Forrás: ScreenRant

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu