Anya Taylor-Joy lehetett volna A világítótorony sellője?

MOZI HÍREK – Anya Taylor-Joy elárulta, hogy eredetileg ő maga kérte, hogy eljátszhassa a sellőt A világítótorony című tengeri horrorban.

 

 

Anya Taylor-Joy már két játékfilmben dolgozott együtt Robert Eggers rendezővel, a rendezői debütáló A boszorkányban, illetve a hamarosan mozikba kerülő Az Északi című filmben, Alexander Skarsgård mellett. Habár Eggers második filmjében, A világítótoronyban nem kapott szerepet, ez nem a próbálkozás hiányát.

Az NME-nek nyilatkozva Taylor-Joy elárulta, hogyan nyaggatta Eggers-t egy szerepért a Willem Dafoe és Robert Pattinson főszereplésével készült filmben.

„Nagyon szerencsésnek éreztem magam, hogy Rob [Eggers] és én annyira szeretjük egymást, és azt akarta, hogy én is részt vegyek ezen az utazáson” – mondta Taylor-Joy Az Északiban való részvételről.

„Azért ugrottam rá, mert amikor először felhívott, és azt mondta: >>Hé, A világítótornyot forgatom, és nincs számodra szerep. Ott van egy sellő…<< Azt mondtam: >>Én lehetek a sellő!<< Erre ő: >>Tényleg nem kellene ezt a bizonyos sellőt játszanod, Anya.<< Erre én: >>Én lehetek egy sirály is, akár csak a háttérben.<<„

A világítótorony két toronyőr történetét követi, akiket lassan hatalmába kerít az őrület, amikor egy vihar miatt egy távoli szigeten rekednek. Az egyik igencsak „felnőtt” jelenetben Pattinson karaktere, Thomas Howard egy hableánnyal (Valeriia Karaman alakítja) való szexről fantáziál, miközben egy fészerben maszturbál. A későbbi jelenetek meztelenséget és felnőtteknek szóló tartalmat tartalmaznak.

Az Eggersszel közös legújabb együttműködésében, a Az Északiban Anya Taylor-Joy Olgát, a boszorkányt alakítja. A film egy fiatal viking herceg, Amleth (Skarsgård) útját követi, aki bosszút akar állni apja meggyilkolásáért. Útközben találkozik Olgával, és romantikus kapcsolatba bonyolódnak.

„Szerintem nagyon fontos volt, hogy bár Rob archetípusokkal foglalkozik, minden ember, aki ebben a világban túlél, eléggé vad” – mondta Taylor-Joy a karakteréről. „Valami, amit nagyon szeretek Olgában és ebben a kapcsolatban: nem hiszem, hogy van olyan pillanat, amikor Amleth ránéz, és azt gondolja, hogy a mérete miatt nem egyenrangú, és nincs valami, amit ne tudna neki nyújtani.”

„Sokat beszélgettünk az elején arról, hogy milyen adok-kapok módon segítünk egymásnak a film során, hogy elhiggyük ezt a köteléket, és befektethessünk bele, hogy a végén valami igazán nagy süljön ki belőle. Imádom, hogy mindketten egymás erősségeire játszanak, és hogy elismerik egymást, mindketten nagyon kíváncsiak a másikra, és ezt tényleg tiszteletben tartják.”

Anya Taylor-Joy a tervek szerint újra összeáll Eggersszel a készülő Nosferatu remake-ben, bár a rendező nemrég kétségbe vonta, hogy a projekt hamarosan megvalósul, és az IndieWire-nek adott interjújában azt mondta, hogy a projekt „kétszer is szétesett”.

Az Északi hazai premierje május 19-én várható.

Forrás: Tomatazos

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu