Cross-gen lesz a Ubisoft és a Massive Entertainment Star Wars-játéka?

Ha ez igaz, akkor olyan lépést tehet a francia kiadó, amit csak néhány generációval korábban láthattunk két focijáték esetében.

 

Szóval tavaly feltámadt a LucasFilm Games, ami kb. azonnal megszüntette a Disney és az Electronic Arts közötti exkluzív megállapodást a Csillagok háborúja jogainak felhasználására. Így a Ubisoft a The Division játékok mögött álló Massive Entertainmenttel nekiláthatott egy Star Wars-játéknak (ahogy David Cage stúdiója, a Quantic Dream is nekiülhetett a Star Wars: Eclipse-nek, aminek fejlesztése állítólag nem halad valami jól, erről pletyka szintjén írtunk már).

A Massive álláshirdetései között viszont érdekességek akadnak. Több pozíciójuk is nyitott, de nem is ezen van a hangsúly, hanem inkább azon vonjuk fel a szemöldökünket, amikor a Star Wars-projekthez köthető pozíciók jellemzései között minimum egy megemlíti a PlayStation 4-et és az Xbox One-t. Tom Henderson nemrég beszámolt róla (mi meg megírtuk), hogy a Ubisoft sok játékkal készül, és ezeket talán egy Ubisoft Forward formájában bemutathatja, de a Star Wars nem tartozik közéjük. A senior audiotervezőnél elvárják, hogy a PlayStation 4, Xbox One, PC hármas audiofunkcióit, képességeit és korlátait ismerje…

És itt kapcsolódik össze a két gondolatmenet. A Star Wars-játék nem valószínű, hogy 2025 előtt meg fog jelenni. Tehát addigra a PlayStation 4 és az Xbox One minimum tizenegy éves lesz. Ez olyan lenne, mint amikor a FIFA 12 és a Pro Evolution Soccer 2012 is kijött PlayStation 2-re 2011 őszén. A PS2 2000-ben rajtolt el, és már nem volt messze a PlayStation 4/Xbox One páros sem. Szóval eléggé hajmeresztő lenne, ha a Massive játéka cross-gen lenne, hiszen addigra a PlayStation 5 és az Xbox Series is minimum négy éve a piacon lesz, és annyi idő alatt csak megtörténik a konzolgenerációs frissítés a játékosok nagyobb százalékánál.

Mindez persze nem jelenti azt, hogy valóban cross-gen játékról van szó, de reméljük, hogy nem így lesz, hiszen ezzel visszafognák a PlayStation 5, Xbox Series, PC hármasra tervezett változatot.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu