Csak nem a Zelda: Breath of the Wild és a Pokémon ihlette a Pirula pandát?! [VIDEO]

MOZI HÍREK – A Pirula panda rendező, Domee Shi bevallotta, hogy az anime és a videójátékok nagy szerelmese – különösen, ami a Zeldát és a Pokémont illeti.

 

 

Idén februárban közvetlenül a Disney+-on debütált a Pixar legújabb filmje, a Pirula panda, amely Mei Lee, egy 13 éves lány történetét meséli el, aki egy óriási vörös pandává változik, ha izgatottá válik.

A rendezője, Domee Shi a The Washington Postnak adott interjúban mesélt hobbijairól és inspirációs forrásairól. A rendező rámutatott, hogy a „geek-kultúra” mára mindennapossá vált, nem úgy, mint az 1990-es és 2000-es években, amikor a középiskolában az anime-klub alelnökeként még „furcsának tűnt” a többiek szemében.

Shi olyan animék rajongóként nőtt fel, mint a One Piece és a Sailor Moon, és mindez a Pirula pandában is tetten érhető.

A rendezőnő azonban a videójátékok rajongója is, és megosztotta a Nintendo iránti szenvedélyét, amely szerelemben Rona Liu produkciós tervező is osztozott, és amely hatással volt a film esztétikájára.

„Mindketten szeretjük ezt a >>vaskosan cuki<< esztétikát, és ez egyértelműen a Nintendo játékokból ered, mint például a Pokémon vagy az EarthBound. Van valami nagyon vonzó a világuk stílusában” – mondta a rendező. Shi megosztotta, hogy a Pirula panda készítése és a film művészeti stílusának meghatározása közben akadtak rá a The Legend of Zelda: Breath of the Wild-ra, mire azt gondolták: „Hogyan tudták a világot ilyen gyönyörűvé és gazdaggá tenni, de mégis ilyen egyszerűvé?!”

A videójátékok is nagy hatással voltak a Pirula panda rendezőjére, Domee Shire.

Domee Shi megjegyezte, hogy „a videójátékok több kockázatot vállalnak, mint az animációs filmek, amelyek ragaszkodnak a hagyományosabb megjelenéshez”. Shi a Breath of the Wild mellett olyan címekkel játszott az elmúlt években, mint a Metroid Dread, a Super Mario Odyssey és a Hollow Knight. A forgatás alatt egy PS4 PRO-t is vásárolt, hogy megismerkedjen az aktuálisabb játékokkal, és „elmerült” a Red Dead Redemption 2, a Ghost of Tsushima, a The Witcher 3 és a Death Stranding játékokban.

A rendező bevallotta, hogy izgatottan várja, hogy visszatérjen a videójátékokhoz, és már fel is vette a listájára az Elden Ringet és a Pokémon Shiny Diamond és Shimmering Pearl-t is.

Forrás: The Washington Post

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu