Star Wars: Eclipse: megvan a megjelenési időszaka?

David Cage következő játéka ezúttal egy komoly licencre épül, így az elvárások sem alacsonyak iránta…

 

A Fahrenheit, a Heavy Rain, a Beyond: Two Souls, vagy a Detroit: Become Human kapcsán sokan ismerhetik már a Quantic Dreamet, akiknek munkakörnyezete nem tűnik olyan kifejezetten tisztának (a francia sajtó erről leleplezően írt, de volt, ahol az oknyomozó újságírás nem volt teljesen korrekt, így Cage-ék nyertek a bíróságon…), és régebben arról is írtunk, hogy talán emiatt is voltak problémák a stúdió létszámának megerősítése körül.

Ezért korábban úgy tűnt, hogy a LucasFilm Games által a francia stúdiónál hagyott Star Wars-licenc kicsit nehézkesen fog elindulni, de most kissé optimistább pletykát hallhatunk a stúdió körül elég erős bennfentesnek nevezhető AccountNGT-től (aki a Star Wars: Eclipse The Game Awardsos bejelentése előtt már közölt képeket is a játékból). Először azt írta a Twitteren, hogy újabb megerősítést kapott a Dark Sorcerer játékról (a techdemójukból kiindult projekt ez), amiről pár hónapja már beszámolt, de a stúdió következő játéka mégis a Csillagok háborújához köthető lesz, és a fejlesztés sokkal jobban halad mint amit eddig hittünk.

Hozzátette, hogy a fejlesztést 2021 elején kezdte el a Quantic Dream, így már több mint egy éve gőzerővel hegesztik a Star Wars: Eclipse-et, ami szerinte 2025-ben fog megjelenni. Egy négy éves fejlesztési ciklus kicsit sok, ha belegondolunk, hogy a Heavy Rain és a Beyond: Two Souls között három év telt el, de ezt ellensúlyozza, hogy ezek után a Detroit: Become Human közel öt évvel később jutott csak ki a nyilvánosság elé…

Mindez persze nem hivatalos, de ha tényleg 2025-ben lesz kapható (nagy valószínűséggel PlayStation 5-re, Xbox Seriesre és PC-re, ugyanis itt fix, hogy a LucasFilm Games multiplatform megjelenést vár el a franciáktól!), azért ott lesz egy jó hét éves űr az androidos játékuk után (igaz, 2018-2021 között pedig nem nagyon fejlesztettek semmit sem…).

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu