Kevesebb tartalommal rendelkezik a Grand Theft Auto V újgenerációs kiadása!

A PlayStation 5-re és Xbox Seriesre már lemezes kiadásban is elérhető Grand Theft Auto V tartalmilag nem egyezik meg az előző kiadásokkal.

 

Ha röviden kellene összefoglalnunk, hogy pontosan min kurtított a Take-Two és a Rockstar, akkor annyit mondanánk, hogy a játék transzfób viccei és sztereotipizálása jutott a képletes vágódeszkára. Ez azért történt amúgy meg, mert az OutMakingGames, egy LGBTQ+ csoport egy nyílt levélben kérte erre a Rockstar Gameset, akik megtették a szükséges lépéseket. Ez persze nem állította meg a játék rajongóit, hogy megtalálják a PlayStation 3/Xbox 360, PlayStation 4/Xbox One, PC változathoz képest a tartalmi különbségeket…

A ResetEra fórumon, a Twitteren és a Redditen is összefoglalták, hogy miket találtak (vagy pontosabban nem találtak) meg. Például a játékteremben van egy kisebb hiányosság (az E&E falában levő Captain Spacetoy Interstellar Transgender, ahol a nemi szervek cserélhetőek voltak), a Cockatoos közelében levő transznemű karikatúrák pedig el lettek távolítva. A modellek száma is ritkább lett.

Az OutMakingGames a nyílt levelében azt írta a most már hivatalosan is a Grand Theft Auto VI-on (is?) dolgozó fejlesztőknek, hogy a GTA V-nek világszerte kulturális hatása volt, és ezért a Rockstarnak felelőssége van a játékosai felé (főleg, mert köztük sokan lehetnek LGBTQ+-osok), a stábtagok, és a világ felé, hogy ne hirdessenek erőszakot a transznemű emberek felé. A stúdió hivatalosan, vagy legalábbis nyilvánosan nem válaszolt, de úgy tűnik, hogy hallgattak a kérésre.

Azért valamit itt még érdemes lenne kiemelni. A Grand Theft Auto V esetében főleg érvényes az, hogy a világ egyfajta szatírája kíván a játék lenni. Legyen szó bármiről a tévés műsoroktól kezdve a rádiós programokon át egyszerűen a karakterekig (ahol több paródia is van). Ebből pedig az következik, hogy a Rockstar nem sértő szándékkal csinálta meg, amit most kivett a játékból. Másrészt hozzá lehetne még tenni, hogy akkor mindenki más is felemelhetné a szavát, mert ez így nem korrekt, hogy csak egy csoportnak kedveznek. Mindent vagy semmit…

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu