Újra Star Wars-játékon dolgozik Amy Hennig!

Ezúttal viszont kizárt, hogy a felette levő kiadó a kukába dobja az elképzeléseit, ugyanis most az Electronic Artsnak semmi köze nincs a projekthez!

 

Amy Henniget például a Legacy of Kain rendezőjeként, esetleg az első három Uncharted játék kreatív rendezőjeként és írójaként ismerhetjük. Korábban volt köze a Star Warshoz is, amikor 2014-ben a Naughty Dogtól átigazolt a Dead Space kapcsán ismerhető Visceral Gameshez, ahol a Project Ragtag kódnevű játékon kezdett dolgozni. Ez egy lineáris, egyjátékos akció-kaland műfajú alkotás lett volna, ám 2017-ben Andrew Wilsonék megelégelték az egészet: a projektet átadták az Electronic Arts Vancouvernek (akik elkezdték nyílt világúvá alakítani, majd végül törölték az egészet…), a Visceral Games pedig szépen be lett zárva.

2019-ben Amy Hennig a Skydance Media alatt egy új ágazatot, a Skydance New Mediát hozta létre, ahol új, történetközpontú élmények alkotása a célja csúcsminőségű, a TV-s és filmes szintet elérő látványvilággal, de aktív élményekkel, ahol a közönség van a pilótaülésben. Todd Stashwick (akivel közösen dolgozott Hennig a Project Ragtagen) tavaly májusban elmondta, hogy Hennig már dolgozik valamin, de ez a Forspoken lett a Square Enixnek (ezen mindketten íróként működnek közre).

A Skydance pedig most bejelentette, hogy a LucasFilm Games jóvoltából egy erősen filmszerű akció-kalandjáték készül a Star Wars-univerzumban egy egyedi sztorival. Amy Hennig a sajtóközleményben azt írta, hogy amikor 12 évesen, 1977-ben először látta a Csillagok háborúját, az olyan hatással volt rá, hogy a kreatív élete és jövője alapjában véve vett fel másik irányt. Örül, hogy a Lucasfilm Gamesszel dolgozhat, mert így interaktív történeteket adhat elő az általa imádott galaxisban.

Douglas Reilly, a LucasFilm Games alelnöke pedig szintén örömét fejezte ki, hogy Henniggel újra együtt dolgozhat. A Skydance New Mediának megvan a tehetsége és az ambíciója egy egyedi Star Wars-kaland létrehozására. A befogadó, filmszerű interaktív szórakoztatással kapcsolatos elképzeléseik miatt izgalmas kollaborációról van szó, és alig várják, hogy a rajongókkal többet is megoszthassanak… amikor ennek megfelelő lesz ideje.

Úgyhogy célplatform, megjelenési időszak, ilyesmiről még ne álmodozzunk. A Skydance New Media amúgy egy narratívaközpontú, blockbuster akció-kalandjátékot is készít a Marvel-univerzumban egyedi történettel. Szóval Amy Hennigéknek van dolguk rendesen… de ez jó.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu