Sonic Origins: újabb kollekció az első néhány játékból [VIDEO]

A SEGA ezúttal mohó megoldással próbálkozik a kék sündisznó eredetével kapcsolatban.

 

Kezdjük ott, hogy a játékkollekció (amiben négy játék lesz: Sonic The Hedgehog, Sonic The Hedgehog 2, Sonic 3 & Knuckles, illetve Sonic CD, azaz a három SEGA Mega Drive/Genesis játék, illetve a SEGA CD-s felvonás) két kiadásban jelenik meg, és az alap változat is 40 dollár/euró/15 ezer forint lesz. A Digital Deluxe kiadás, ami 45 dollár/euró/19 ezer forint lesz, az alapjátékok mellett a nehéz küldetéseket, a főmenüben a karakteranimációkat, a főmenü szigetein a kamera feletti irányítást, a zenei szigetek során a karakterek animációját, illetve a Mega Drive-os játékokból további zenéket biztosít.

Ízlelgessük ezt: a SEGÁnak van pofája pénzt kérni plusz zenékért és animációkért. De ez még semmi: az előrendelői bónusz 100 bónusz érmét, a megnyitott Mirror módott, illetve a Mega Drive mintázatú, letterbox képarányos hátteret adja. Van egy 4 dolláros/1500 forintos Premium Fun Pack, ami a digital deluxe változat imént sorolt extráit adja, és újabb ekkora összegért plusz zenéket kaphatunk a 16-bites konzolra kiadott Sonic-játékokból. Megismételnénk: négy, közel harminc éves játékról beszélünk, amiért annyi pénzt kér el a SEGA, hogy abból akár három korrekt AAA-játékot is vehetnénk, vagy több kiemelkedő indie címet.

A játékokban a Classic és az Anniversary mód is elérhető lesz, előbbinél az eredeti látványvilágot kapjuk a klasszikus játékmenettel és klasszikus kihívásokkal, utóbbi teljes képernyős ábrázolás mellett korlátlan életszámot ad, illetve game overezés sincs. A játékokban több küldetés teljesítése is medálokat ad, amivel plusz extra tartalmakat nyithatunk meg. Grafikailag remasterelt játékokról van szó, így nem teljesen ugyanazt kapjuk mint a négy eredeti játék emulációja esetén. Rendszerigények:

 

Minimum rendszerigény:

  • 64-bites operációs rendszer és processzor szükséges
  • Operációs rendszer: Windows 10 x64
  • Processzor: Intel Core [email protected] GHz vagy AMD [email protected] GHz, vagy jobb
  • Memória: 6 GB RAM
  • Videókártya: Nvidia GeForce GTX 750 2 GB VRAM-mal vagy AMD Radeon HD 7790 2 GB VRAM-mal, vagy jobb

…és ezt nem említik, de internetkapcsolat, majd kifejtjük, miért.

 

Ajánlott rendszerigény:

  • 64-bites operációs rendszer és processzor szükséges
  • Operációs rendszer: Windows 10 x64
  • Processzor: Intel Core [email protected] GHz vagy AMD Ryzen 3 [email protected] GHz, vagy jobb
  • Memória: 8 GB RAM
  • Videókártya: Nvidia GeForce GTX 770 2 GB VRAM-mal vagy AMD Radeon R9 280 3 GB VRAM-mal, vagy jobb
  • Internetkapcsolat

 

A Sonic Origins június 23-án jelenik meg PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Steam, Epic Games Store), PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switch-re. Magasak a PC-s gépigények? Internetkapcsolat három ilyen régi játékhoz? Igen, mert a SEGA Denuvót is tesz bele, ami nevetséges, látván, hogy három Mega Drive és egy SEGA CD-játékról van szó (ezeknek pontosan miért is kell másolásvédelem…?). És ők is sárosak abban, hogy akár három évvel a játék megjelenése után is benn hagyják (addigra már csak felesleges költségként!) a Denuvót, és franchise-on belüli példát is mondhatunk: Team Sonic Racing…

A Sonic-rajongóknak pedig jobb ötlet lehet a Sonic 3 AIR, a Sonic 2 Community’s Cut, illetve a 2013-as Retro Engine-es változat az első részből.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu