A GOG menstruációs szabadságot biztosít a dolgozói számára

TECH HÍREK – A lengyel CD Projekt játékfejlesztő és kiadó leányvállalata, a GOG újabb lépést tett a munkahelyi egyenlőség felé.

 

„Bármikor, amikor menstruációs fájdalmak jelentkeznek”, a GOG alkalmazottai fizetett szabadságot vehetnek ki szükség szerint. Ez a cég becslése szerint negyedévente egy plusz napot fog jelenteni. Ez a lépés nem csak a játékiparon belül különleges. Ezzel a kezdeményezéssel a GOG példamutató intézkedést hozott a munkahelyi egyenlőség témájában.

A kezdeményezés vezéralakja Gabriela Siemienkowicz, a GOG kulturális és kommunikációs menedzsere. AZ új irányelvről a következőt nyilatkozta:

„Elősegíti a befogadást azáltal, hogy elfogadja, hogy a munkahelyen biológiai különbségek vannak… azzal, hogy ilyen plusz szabadnapokat adunk, elismerjük, hogy ezek a tünetek valósak.”

„Csak remélni tudom, hogy ez az üzletpolitika annak jeleként szolgál majd, hogy a GOG egy befogadó vállalat, amely tiszteletben tartja az alkalmazottak egyéni igényeit, és hogy itt mindenki biztonságban és megbecsülve érezheti magát”.

A GOG anyavállalata a The Witcher és a Cyberpunk 2077 játékokról ismert CD Projekt. Radek Grabowski PR-igazgató arra a kérdésre, hogy ez a kezdeményezést a CD Projekt egészére is ki fogják-e terjeszteni, a következőt válaszolta:

„A GOG áll a kezdeményezés élén, és tovább vizsgáljuk a kérdést az egész CD Projektre vonatkozóan”.

Az ilyen jellegű kezdeményezés a nyugati világban gyakorlatilag ismeretlen. Jelenleg csak Indonéziában, Japánban, Dél-Koreában, Tajvanon és Zambiában van hasonló jellegű lehetősége a dolgozóknak. A GOG példamutatása segíthet abban, hogy ez az előremutató szemlélet elterjedjen az iparban.

Forrás: PC Gamer

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu