Visszatér a gyökereihez a GOG!

A GOG egy bizonyos kifejezés rövidítése volt, és ehhez akar a CD Projekt birtokában levő, DRM-mentes digitális játékbolt visszakanyarodni.

 

2012-ben nevezte át magát a Good Old Games GOG-ra, és ekkor kezdett frissebb, új játékokat is értékesíteni, miközben a bolt megígérte, hogy a DRM-mentes terjesztés megmarad, és nem fognak helyileg árazni játékokat. Tény, a bolt ezután is bővítgette a játékkatalógusát régebbi címekkel, inkább a frissebb megjelenések kapták a nagyobb hangsúlyt (igaz, ehhez ugye az is kell, hogy a kiadók és fejlesztők lemondjanak a „hazatelefonálást” igénylő Denuvo DRM-ről, például).

A CD Projekt bejelentette a GOG-on, hogy van egy tervük, amivel a klasszikus gyökereikhez vissza tudnának térni. Ez nem jelenti azt, hogy a GOG például felvenné a régi nevét, hanem megmarad annak, ami. Abban se reménykedjünk, hogy en bloc eltűnnek a friss megjelenések a bolt felületéről. A cél most az lesz, hogy a klasszikus játékok nagyobb láthatóságot kapjanak, és ennek első lépése lesz a Good Old Games-koncepció feltámasztása. Ezért is van egy új, Good Old Games fül, ahol több mint ötszáz, legalább tíz éve megjelent, és klasszikusnak kezelt játékot találhatunk.

Pár példa, amit itt megtalálhatunk: Planescape: Torment, Heroes of Might and Magic 3, The Curse of Monkey Island, Theme Hospital, System Shock 2, Blade Runner, Vampire: The Masquerade – Bloodlines, Dragon Age: Origins, Fallout: New Vegas, de van ott még bőven, ez csak néhány név a listából. A S.T.A.L.K.E.R. játékok is megtalálhatóak, és még nyugodtan sorolhatnánk. Rohan az idő, így felismerhetünk néhány olyan címet is, amit frissebbnek gondoltunk eddig…

Ez a lépés a kezdete annak, hogy a GOG a klasszikus játékokat könnyebben láthatóvá és felfedezhetővé tehesse. A kiindulási pont tehát megvan, ám még fogalmunk sincs, hogy mi lehet a következő lépés, és még találhatni sem nagyon merünk ezzel kapcsolatban, hiszen nem tudunk semmire sem gondolni, hogy a lengyelek mit is tervezhetnek a folyamat következő fázisaként.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu