Na, vajon melyik olajban gazdag ország tilthatja be a Doctor Strange 2-t…?

MOZI HÍREK – A Doctor Strange az őrület multiverzumában lenne a harmadik Disney-film a közelmúltban, amit betiltottak ebben az országban az LMBTQ karakterek miatt…

 

 

A West Side Story és az Örökkévalók című Disney-produkciók nyomdokaiba lépve Szaúd-Arábiában betiltották a Marvel Studios készülő Doctor Strange az őrület multiverzumában című filmjét – számol be a The Hollywood Reporter.

A The Hollywood Reporter szerint a tiltás összhangban van azzal, hogy a homoszexualitás illegális az öböl menti régióban.

Ennek következtében a pusztán LMBTQ-karaktereket tartalmazó filmeket gyakran betiltják a térség egyes országaiban. Bár a kritikusok még nem látták a Doctor Strange az őrület multiverzumában című filmet, a film bemutatja a Marvel Comics karakterét, America Chavezt, aki a képregényekben meleg.

 

 

 

 

Bár egyelőre nem sokat tudni arról, hogy America karakterét (akit a filmben Xochitl Gomez alakít) hogyan ábrázolja az Őrület multiverzuma, vagy hogy mennyire hasonlít majd a képregénybeli megfelelőjére, az eredeti képregényhős számára fontos, hogy büszkén vállalja szexuális orientációját. Ez egy üdítő és laza megközelítés az ábrázoláshoz – különösen a háttértörténetéhez képest, amelyet az idők során sokszorosan átírtak és különféle alternatív univerzumokkal bővítettek.

Mindez nem feltétlenül jelenti azt, hogy America queerségének jelentős szerepet kap a Doctor Strange az őrület multiverzumában. A West Side Storyban csupán egy transz karakter van, Anybodys (Iris Menas), de szintén betiltották a Közel-Kelet országaiban, annak ellenére, hogy gyakorlatilag nem említik a nemét vagy a szexualitását.

A Doctor Strange az őrület multiverzumában hazai premierje május 5-én várható.

Forrás: The Hollywood Reporter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu