Meglepően kis költségvetéssel készíti a Sárkányok házát a HBO

MOZI HÍREK – A HBO Trónok harca előzménysorozata, a Sárkányok háza jóval kisebb költségvetéssel készül, mint néhány közelgő blockbuster.

 

 

Bár a HBO fantasy-eposzának utolsó évada sok rajongónak csalódást okozott, a Sárkányok házában minden megvan hozzá, hogy képes legyen felnőni George R. R. Martin A Song of Ice and Fire (A tűz és jég dala) regényciklusának nagyszerűségéhez.

A sorozat a Targaryen családot követi majd nyomon, amely közel három évszázadon át uralkodott Westeroson, különös tekintettel a Sárkányok Tánca néven ismert időszakban.

A Variety értesülései szerint úgy tűnik a Sárkányok háza 1. évadának epizódonkénti költsége alig éri el a 20 millió dollárt!

Ez a szám önmagában még nem tűnne kevésnek, sőt valamivel magasabb, mint a Trónok harca 8. évadának epizódonkénti 15 millió dollár körüli költségvetése – ugyanakkor a most készülő, hasonló kategóriájú sorozatok és blockbusterek mellett kifejezetten sovány összeg.

A költségeket feltáró gyártási információk szerint a HBO azért úszta meg a meglepően alacsony összegeket, mert olyan kiterjedt, világépítő sorozatokkal kapcsolatos tapasztalatai vannak, mint a GoT, a Westworld és Az Úr sötét anyagai.

Azt állítják, „a csapat a lehető leghatékonyabb módon tud magas színvonalú sorozatot készíteni.”

Összehasonlítva a rivális Amazon körülbelül 465 millió dolláros költségvetésével a The Lord of the Rings: The Rings of Power című sorozathoz, a Sárkányok háza közel 200 millió dolláros összköltsége gyakorlatilag jelentéktelen.

A Netflix-féle Stranger Things 4. évada a pletykák szerint epizódonként körülbelül 30 millió dollárba kerül (bár ez a szám nem megerősített), és úgy tűnik, közel sem olyan mértékű díszletekkel, jelmezekkel és ruhatárral operál, mint a HBO spin-offja.

Másrészt a Stranger Things észbontó CGI-ja vitathatatlanul kiterjedtebb és összetettebb, mint a Sárkányok háza, ami jelentős szerepet játszhat a magasabb költségekben, és ugyanez igaz a The Rings of Powerre is.

Forrás: Variety

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu