Breaking: a Trónok harca-előzménysorozat, a Sárkányok háza augusztus 22-én debütál a HBO Max-on!

MOZI HÍREK – Végre véget ért a várakozás; ráadásul az HBO bejelentésén túl rengeteg érdekes részletet is megtudhattunk a Sárkányok házáról, a Trónok harca legizgalmasabbnak ígérkező előzménytörténetéről.

 

 

A HBO bejelentette a Sárkányok háza (House of the Dragon) hivatalos premierdátumát. A Trónok harca előzménysorozataként szolgáló történet egy teljesen új szereplőgárdát követ majd nyomon, kétszáz évvel az anyasorozat eseményei előtt. Azt már lehetett tudni, hogy valamikor idén érkezik, a HBO pedig szerdán hivatalosan is bejelentette, hogy a Sárkányok házának premierje 2022. augusztus 22-én lesz a HBO Max-on.

 

 

 

 

Intrika a köbön

 

A Ryan Condal és Miguel Sapochnik irányításával készülő sorozat a Targaryen-ház fénykorába repíti vissza a nézőket – abba az időszakba, amiről George R. R. Martin magyarul is olvasható Tűz és vér című regénye is beszámol; e kötet képezi a sorozat cselekményének alapját. Ekkoriban a Targaryenek dicsősége mellett a család büszkesége, gőgje és a vérvonalra igencsak jellemző őrület is tetőfokára hágott, amely aztán borzalmas, az egész Westerost megrázó eseményekben kulminált, amelyről úgy szoktunk megemlékezni, mint a Sárkányok tánca…

Nem meglepő módon a történet újfent a hatalmasok intrikus játszmájára fókuszál majd egy trónviszály során.

A főbb szerepekben Paddy Considine (I. Viserys Targaryen király), Emma D’Arcy (Rhaenyra Targaryen hercegnő) Olivia Cooke (Lady Alicent Hightower), Matt Smith (Daemon Targaryen herceg), illetve Rhys Ifans mint Ser Otto Hightower látható. Feltűnik még Steve Toussaint mint Lord Coryls Velaryon, Eve Best mint Rhaenys Velaryon hercegnő, Sonoya Mizuno mint Mysaria, Faben Frankel mint Ser Criston Cole és Graham McTavish mint Ser Harrold Westerling. Rajtuk kívül szerepel még Wil Johnson mint Ser Vaemond Velaryon, John Macmillan mint Ser Laenor Velaryon, Savannah Steyn mint Lady Laena Velayron és Theo Nate mint Ser Laenor Velaryon.

 

 

 

 

Ígéretes kezdetek

 

Mint talán emlékszünk, a Trónok harca igencsak ellentmondásos módon ért véget az utolsó évaddal, amely jelentős kritikákat váltott ki a rajongókból, sőt, még egy petíciót is indítottak, hogy az HBO az utolsó epizódokat a nulláról kezdje újra. Emiatt néhány rajongó talán ódzkodik a Sárkányok házától. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy az eredeti széria showrunnerei – akiket általában szokás okolni az utolsó pár évad mélyrepüléséért – , David Benioff és D.B. Weiss nem vesznek részt az előzménysorozat készítésében. Ez egy teljesen más kreatív csapattól származik, és már elnyerte az eredeti szerző, George R. R. Martin jóváhagyását.

„Izgalmas hírek Londonból – arról értesültem, hogy a Sárkányok háza első évadának forgatása BEFEJEZŐDÖTT” – írta Martin a blogján még februárban.

 

 

 

 

„Igen, mind a tíz epizód. Néhányból láttam már nyers vágásokat, és imádom őket. Persze, még rengeteg munkára van szükség. Speciális effektek, színidőzítés, filmzene, az összes utómunka. De az írás, a rendezés, a színészi játék mind fantasztikusnak tűnik. Remélem, nektek is annyira tetszeni fognak, mint nekem. Le a kalappal Ryan és Miguel és a csapatuk, valamint a csodálatos szereplőgárdánk előtt.”

Tudjuk, hogy Martin mesternek sincs mindig igaza, de el kell ismerni, hogy ez a hatalmas lelkesedés bizalomkeltő. Mindenesetre majd meglátjuk, hogy a sorozat mennyire lesz képes felnőni a rajongók elvárásaihoz, amikor 2022. augusztus 22-én az HBO-n és az HBO Maxon bemutatkozik. Addig is, a Trónok harca streaming formájában megtalálható az HBO Maxon.

Forrás: Variety

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu