Szokatlan, de kulturálisan ügyes módon ünnepel egy évfordulót az Xbox! [VIDEO]

Nekünk elsőre furcsának tűnik, amit a Microsoft csinál, de ha jobban is átnézzük, hogy mit is hozott össze a redmondi cég, eléggé ügyes megoldásról beszélhetünk.

 

Az Xbox most már hivatalos tartannal rendelkezik, miután a skóciai rajt 20. évfordulóját ünnepli. A tartan, magyarul tartán egy skót minta, és ezt a dizájnt a Microsoft a Gordon Nilson Kiltmakersszel (GNK) közösen valósította meg. A GNK korábban a skót nemzeti futballválogatott, a Celtic FC, illetve a The Rangers FC mezén látható mintázatot is létrehozta, így náluk hitelesebb céget nehezen találhatott volna a redmondi cég az évforduló ünneplésére. A varrásért amúgy a Lochcarron felelt: Skócia legrégebbi szövőüzeme a skót határon, Selkirkben található.

A tartán öt színt használ (RV zöld, Viv zöld, Apple 12, fekete és fehér), hogy az Xbox brand hivatalos színeit lekövesse. Az Xbox Egyesült Királyságban található kitelepülése a mai napon a közösségi felületein nyereményjátékot tart, hogy egy egyedi mintás Xbox-kontrollert lehessen nyerni. „Megtiszteltetés, hogy a világ egyik legnagyobb technológiai márkájával dolgozhatunk együtt. Ez bizonyára egy olyan együttműködés, amely nem jutott eszünkbe a kiltek és a játékkonzolok összekapcsolásával, de valójában sok közös értékünk van – az innováció, a kreativitás kifejezése és az örökség iránti elkötelezettség. Az Xbox 20. évfordulójának megünneplésére való összefogás tökéletes házasság számunkra,” mondta Gordon Nicolson, a tartan tervezője.

Graeme Boyd, az Xbox európai és közel-keleti közösségi médiáért felelős marketingmenedzsere hozzátette: „Nagyon örülünk, hogy Skóciában szórakoztató, autentikusan skót módon ünnepelhetjük az Xbox évfordulóját. Fantasztikus, hogy olyan nagy skót hagyományokkal rendelkező újítókkal dolgozhatunk együtt, mint Gordon Nicolson, miközben valami kivételes dolgot adunk a játékrajongóknak.”

Ha a kontrollert egy Xbox Series konzolhoz csatlakoztatjuk, egy exkluzív dinamikus háttér a jutalmunk, és amúgy az Xbox 20. évfordulóját is megünnepelte a Microsoft, amikor egy korlátozott példányszámban gyártott, átlátszó kontrollert dobott a piacra. Extraként rátették a 20. évfordulós logót az Xbox Series „dzsojsztikjára”.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu