Az Xbox Series legyőzte a riválisait márciusban!

Hoppá: az NPD Group márciusi elemzése szerint az észak-amerikai régióban a Microsoft felül tudott kerekedni a Sony-n és a Nintendón!

 

Igaz, ezt anyagilag hozta csak össze a redmondi cég, ugyanis a pénztermelést nézve lett csak éllovas az Xbox. A példányszám esetében viszont a Nintendo Switch a nyeregben maradt (de azért három modell van belőle, és olcsóbb is mint amit a riválisok kínálnak). Az egy évvel korábbi negyedéves hardveres értékesítéshez képest 15%-os esés van (1,2 milliárd dollár, forintban közel 422 milliárd), de havi szinten is 24%-os a zuhanás (515 millió dollár, ~181 milliárd forint).

Az NPD elemzője, Mat Piscatella szerint az Xbox (ami márciusban történelmi rekordot ért el a Microsoftnak) azért teljesített jól az előző hónapban, mert volt kínálata, amiből a keresletetet részben teljesíteni tudta. Így ha nem volt a boltok polcain PlayStation 5 vagy Nintendo Switch, értelemszerűen az Xbox Series-t választották helyette. A kiegészítők vásárlása 23%-ot zuhant tavalyhoz képest (227 millió dollár; 79,8 milliárd forint), de negyedéves szinten is 16%-os csökkenésről számolhatunk be (592 millió dollár, 208,1 milliárd forint). Márciusban a legnagyobb keresletet az Xbox Elite Series 2 wireless kontroller mutatta fel, megőrizve első helyét.

A márciusi dobogón az Elden Ringet találhatjuk (megőrizte az első helyét), de mögötte két újonc van (a Gran Turismo 7 és a Kirby and the Forgotten Land). A multiplatform MLB The Show 22 befért a negyedik helyre, de a februári dobogós helyekről lecsúszott a Horizon Forbidden West (2.-5.) és a Pokémon Legends: Arceus (3.-6.). A további újoncok a listán: WWE 2K22 (7.), Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin (10.), Tiny Tina’s Wonderlands (11.), Ghostwire Tokyo (12.), illetve a Triangle Strategy (16.). Úgyhogy a Polyphony Digital játéka nem tudta trónfosztani a FromSoftware alkotását. Ez azért nagy meglepetés! (Igaz, a Nintendo új killer appja, az új Kirby sem hozta ezt össze…)

A Microsoft tehát elégedetten tekinthet vissza az előző hónapra.

Forrás: WCCFTech

 

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu