Csökkenésre készül a Nintendo a Switch értékesítéseiben?

A japán cég több indokból is állítólag csökkenteni készül az amúgy kifejezetten jól fogyó Nintendo Switch iránt támasztott eladási elvárásait.

 

A Nikkei írt arról, hogy a jelenlegi üzleti évben (ami április elsején, tehát épp egy hónapja vette kezdetét) kb. húsz millió Nintendo Switch eladásában reménykedik. Ez az előző üzleti évhez képest 10, a kettővel korábbival összevetve pedig 30 százaékos csökkenésnek tekinthető! Az előző üzleti évben megközelítőleg 23 millió Nintendo Switch lett értékesítve (itt mind a három modellt bele kell számítani, így a sima kiadás mellett a nem dokkolható Lite, illetve a nagyobb kijelzőjű és erősebb dokkal érkező OLED modell is bele lett számítva!), ami már elmaradt az azt megelőző üzleti évben felmutatott 28,83 milliós eladástól.

Idén a Nintendo már kiemelte, hogy részben a nemzetközi félvezető/chiphiány miatt mutattak fel egy csökkenő tendenciát, és a nagy N már szeretné növelni a gyártást. Az Animal Crossing: New Horizons is közrejátszott: a 2020 márciusában megjelent Switch-exkluzív tagadhatatlanul egy killer app volt a platformnak, így nem csoda, hogy ez is megtolta a hybrid konzol eladásait.

A Nikkei szerint továbbra is erős a kereslet a Switch iránt, úgyhogy nincs még minden veszve. A chiphiány mellett a másik probléma, ami a gyártásra kihat, az értelemszerűen Oroszország inváziója és háborúja Ukrajna ellen, mivel ez a nemzetközi ellátási láncban fog komoly kieséseket eredményezni. A Nintendo Switch amúgy már most is a legjobb eladásokat felmutató asztali konzol lett a japán cégnek, ugyanis december 31-ével bezárólag 103,54 millió értékesítést hozott össze. Ez már felülmúlja a Wii-t, ami 101,63 millióig mászott fel.

Persze a Nintendo ennél erősebb eladásokat ért el a handheldjeivel, ugyanis a Nintendo DS 154,02 millió értékesítésével a cég legsikeresebb terméke lett. Ezt a Game Boy és a Game Boy Color követi összesen 118,69 millióval. A trónon viszont továbbra is a PlayStation 2 ül a kb. 155 milliós eredményével, és a PlayStation 4 sem szégyenkezhet a 116,6 milliójával…

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu