Egy játékkontrollerből is lehet működőképes Xbox kontrollert csinálni! [VIDEO]

Az emberi kreativitás nem ismer határokat: biztos, hogy a játékkontrollert gyártó Fisher-Price erre nem számított…

 

Rudeism arról ismert, hogy bizarr kontrollereket hoz létre. Most egy Fisher-Price Game & Learn kontrollert faragott át úgy, hogy egy Xbox „dzsojsztik” lehessen belőle. Szerinte ez a kontroller ugyanarra képes, mint egy hagyományos modell, de eközben az eredeti képessége is megmaradt. Azaz: a játék során kiadja magából azokat a már-már idegesítő hangeffekteket.

Igen ám, de valamit jobb nem elfelejtenünk. A Fisher-Price terméke ugyanis csak egyetlen analóg karral rendelkezik, és a kontroller tetején négy helyett mindössze csak két gomb található. A Start, a Select, illetve az Xbox Guide gombok is hiányoznak. Hogyan működik ez? A titok nyitja a sárga csúszkában rejlik, ugyanis ezt használva vagy a bal, vagy a jobb analóg kar helyettesítője. Eredetileg ezzel az oktató és a zenei hangok között lehetett váltani, úgyhogy a megoldás eléggé dörzsöltnek nevezhető. A két ravaszt pedig balra és jobbra is lehet dönteni, így a két gomb képes négyként (LT, LB, RT, RB) funkcionálni.

Ez azért továbbra is technológiai korlátokat jelent. Például nem lehet egyszerre a két analóg kart használni, így a twin-stick shooter műfaj játékai ezzel a kontrollerrel játszhatatlanok lennének. Továbbá a ravaszok gombjai sem rendelkeznek analóg inputtal, így nem képes a Fisher-Price alapjaira felépített Microsoft-irányító száz százalékos hatékonysággal működni, de azért ez sem elhanyagolható teljesítmény.

Ja, és ez nem az első alkalom, hogy a Fisher-Price Game & Learn kontroller felbukkant, ugyanis 2018 végén más okból számolt be róla a sajtó. A termék gyártója ugyanis elhelyezte benne a Konami-kódot. Ha ezt beütjük a kütyün, akkor egy titkos „You win!”, azaz „Nyertél!” hangeffektet bocsát ki magából. És ez még nem minden: Seamus Blackley, az Xbox eredeti tervezője megdicsérte Rudeism munkáját a Twitteren. BabyDuke-nak nevezte el, ami utal az Xbox eredeti kontrollerének, a Duke-nak a becenevére.

Rudeism most azon töri a fejét, hogy miképp tudna ezzel a frankensteini kontrollerrel speedrunnolni, hogy az Awesome Games Done Quick rendezvényen ezzel is anyagilag támogathassa a majd kijelölt szervezetet (ugyanis a rendezvénysorozat jótékony célokra gyűjt adományokat, miközben sok játékos rekord idő alatt fut végig ilyen-olyan játékokon).

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu