Michael Pachter: ügyes lépés lenne a Sony-nak a Warnert megvennie

A veterán elemző szerint a konszolidációban dörzsölt húzás lenne, ha a PlayStation berkeibe jutna a Warner Bros. Interactive.

 

Miközben vannak olyan pletykák, hogy a Square Enix maradékát kebelezné be a Sony (miután három nyugati stúdióján is túladott, erről is beszámoltunk már), a Wedbush Securitiesnél dolgozó Pachter szerint egy másik, nagyobb kiadó megvásárlása lehetne egy jobb ötlet (). Szerinte ha a Sony valóban okosan gondolkodna, akkor nem a japán kiadó felé próbálkozna, hanem a Warner Bros. Interactive-ot venné át a Warner Bros. Discovery-től, de nem lenne teljes értékű a tranzakció, ha a Sony-nak nem lennének meg a jogai a DC Comics franchise-ainak alkalmazására.

Ezért Pachter szerint egy nyílt kérdés az, hogy a Warner Bros. Discovery hajlandó lenne-e a licenszek használatáért évi fix díjat, mondjuk öt millió dollárt (~180-190 millió forintot), esetleg ennek tízszeresét elkérni a Sony-tól, esetleg valami még kezelhető összeget, és cserébe elkötelezné magát a két cég amellett, hogy folytonosan meg lennének újítva a jogok, így a Sony nem esne el például Batman használatától.

Pachter szerint ha nem lenne például a Gyűrűk ura, a Harry Potter, vagy a DC Comics a Warner Bros. Discovery-től a felvásárlás része, akkor nem sok értelme lenne megvenni a Warner Bros. Interactive-ot. Vannak igazán jó brandek (Mortal Kombat, Injustice), de van közöttük olyan, ami a DC képregények karaktereit használja (ilyen az Injustice). Pachter úgy látja, hogy kb. ennyiben ki is merül a méretesebb, eladható kiadók tárháza.

A korábban a Game Informernek író Imran Khan a Twitteren hozzátette, hogy nincs elég információja, de úgy hallotta, hogy a Warner Bros. Discovery (WBD) tervezi a költségcsökkentéseket, így a stúdiói eladásán gondolkodik. Az érdeklődő felekből felsorolt néhányat: Electronic Arts, Take-Two, Microsoft, Sony, Tencent, NetEase, PUBG Corp. A WBD pedig a stúdiói eladása mellett az IP-i licenszelésén gondolkodik.

Mindez persze nem hivatalos.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu