Pofonegyszerű indok állhat a Mother 3 lokalizációjának hiánya mögött

Reggie Fils-Aimé, a Nintendo korábbi amerikai vezetője olyan magyarázattal állt elő, ami logikusnak tűnhet, ha a Mother 3 eredeti, 2006-os meg nem jelenését nézzük.

 

Fils-Aimé most az új könyve miatt futtat egy médiaturnét, és most a Bloombergnél bukkant fel az ikonikus ex-Nintendo vezető. A Mother 3, ami a nyugaton Earthbound néven futó sorozat Game Boy Advance-re készült felvonása (eredetileg Nintendo 64-re készült…), 2006-ban jelent meg Japánban, és ekkor a nagy N már a hatalmas sikernek bizonyuló DS-re koncentrált, ezért üzletileg nem sok értelme lett volna egy régebbi platformra pénzt költeni.

A Nintendo állítólag megpróbálta volna kihozni a rajongók akarata miatt más platformokra a Mother 3-at, de hivatalos fordítása a játéknak még mindig nincs (rajongói már van). A Bloombergnek író Jason Schreier megkérdezte Fils-Aimétől, hogy kockázatos témák miatt nem történt-e meg a hivatalos lokalizáció. Erre ő azt válaszolta, hogy egyáltalán nem emiatt maradt ki a Mother 3 nyugati megjelenése, hanem az üzleti szükségletek és szituáció miatt maradt végül hivatalosan csak Japánban a játék.

Pedig az Earthbound iránt van kereslet. 2015-ben a Nintendo kiadta ugyanis a Wii U Virtual Console-on az Earthbound Beginningset, ami az első Mother nyugati megjelenése lett volna. El is készült a lokalizáció, Earth Bound néven tervezték a NES-re kihozni, de végül nem történt ez meg, így a sorozat második, SNES-re készült tagja kapott egyedül nyugati megjelenést (és annak a címe Earthbound lett). Bár az eladások tükrében bukás volt Itoi Shigesato játéka, idővel kultikus lett. Nem véletlenül jutott be a Mother 2/Earthbound főszereplője, Ness a Super Smash Bros.-ba.

Ha a Nintendo dörzsölt, fogja mind a három játékot, majd kiadja az egészet egy kollekcióban a Switchr-e. Ezzel biztosan hatalmasat keresne a cég, hiszen egy NES, egy SNES és egy GBA játék könnyedén elfut a Switch-en. Nem is nagyon kellene optimalizálni, csak a Mother 3 lokalizációja lenne a kérdőjel az egyenletben.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu