Alan Wake Remastered: a Remedy-nek ebből még nincsen bevétele!

A felújított Alan Wake-ből a finn stúdiónak még egyetlen eurocentnyi bevétele sem származik.

 

A Remedy Entertainment közölte, hogy a játékokból származó jogdíjak az utóbbi időszakban is főleg a Controlból jöttek be, ami csökkent is az eggyel korábbi üzleti évvel összevetve, ami teljesen rendben van, hiszen a finn csapat ezzel kalkulált. Az Alan Wake Remasteredből jogdíjuk nem származott, ugyanis az Epic Games Publishingnek először be kell kasszíroznia a fejlesztési és marketinges költségeit; csak akkor lesz a Remedy-nek ebből pénz, ha Tim Sweeneyék nullszaldósra hozzák a balanszot.

Valahol sejthető volt, hogy az Alan Wake Remastered miért készült el. Nem csak amiatt, mert a Remedy vissza tudta szerezni a Microsofttól az IP jogait (ezért volt előtte csak Xbox 360-on és PC-n az első rész és az American Nightmare), aminek köszönhetően multiplatformmá tudták tupírozni az újságíró kalandjait, hanem azért is, mert egyértelmű volt, hogy ezzel akarták felhívni a figyelmet a franchise-ra, mielőtt bejelentették volna a folytatást.

Az Alan Wake 2-ről pedig a nyár során nem fogunk hallani, de a Remedy Entertainment a befektetőinek optimista nyilatkozatot tett. Tény, hogy a játék fejlesztésében még sok a teendőjük, ám sok területen is kezd teljesebb formát ölteni Alan Wake történetének folytatása. Ezután a stúdió megerősítette, hogy 2023-ban meg fog jelenni az Alan Wake 2 (és itt a kiadói szerepet értelemszerűen újfent az Epic Games ölti magára).

A hétvégén ezt írtuk a Remedy további projektjeiről: „A Remedy a pénzügyi jelentésében foglalta össze, hogy mi hol tart. A Vanguard az előző negyedévben erős lépéseket tett előre, és már a koncepcióigazolási (proof-of-concept) fázisban tart. A csapat erősítve lett: a Vanguard mellett más projektjeik is kedvezően jártak a svédországi terjeszkedésükkel. A Condor is ugyanebben a proof-of-concept állapotban van éppen.

A Heron még a koncepciós fázisban tart, és ennek prototípusos kísérletei tartanak. A Northlight engine technológiájáért felelős csapapattal közösen most azon van a hangsúly, hogy a szükséges technológia és az eszközkészlet létrejöhessen, mert ezek a Remedy több játékában is be lesznek vetve, így hosszabb távra gondolkodnak a mostani „alapkő-letételekkel”.”

Úgyhogy van mivel foglalkozniuk…

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu