The Valiant: RTS a XIII. századból [VIDEO]

A THQ Nordic fogja kiadni a Kite Games csapatalapú, valós idejű stratégiáját, ami számunkra is ismerős helyszínen játszódhat.

 

A XIII. század korban azért nem éppen gyakori, ám Európában és a Közel-Keleten játszódik majd a The Valiant, aminek Steam-oldala szerint Theoderich von Akenburg történetét követhetjük. Ő egy korábbi keresztes lovag, aki megundorodott a háború könyörtelenségétől, de visszahívják harcolni a tizenöt évvel korábban megtörtént események miatt. Ekkor ő és Ulrich von Grevel egy ősi ereklye, Áron botjának darabjára bukkannak. Ekkor egy fiatal monk, Malcom bukkan fel Theoderichnél azzal a hírrel, hogy a bot nem a halandóknak szánt erővel rendelkezik, Ulrich pedig szeretné a bot többi részét megtalálni, hogy a botot összerakva szenvedést okozzon a világnak.

Theoderich ezért útra kel, hogy Ulrich ne találja meg a bot többi részét, így átutazik Európán és Közel-Keleten. Több harcossal is összefut eközben, és ők is beállnak az ügy érdekében a csapatába (pl. a német lovagrendben megfordult Reinhard von Kempten, vagy a fiatal zsoldos Grimhild Eidottr és az ő hollós brigádja), és ők más-más okokból csatlakoznak Theoderich mellé, de lassan kötelékek alakulnak ki a csapat tagjai között.

A csapat alapú RTS-ben több egység is van a tanknak is tekinthető kardforgatótól a gyors támadó alakulatokig; válasszuk ki a hősökből álló csapatokat és a külsős egységeket a tizenöt küldetés során. Mindegyiknek egyedi jelenetei, narrációval ellátott naplói, és nehézségi szintek közül is választhatunk. Több mint öt hősi alakulat lesz, egyenként három eltérő skillfával, és azokon egyedi aktív és passzív skillekkel, amik közül választani lehet, ahogy szintet lépnek a karakterek. Sok fegyver és páncélzat lesz lootként a kampány során, egyedi statokkal és különleges skillopciókkal. A hősök és a felszerelések kombinálása sok variációt biztosít.

Kooperatívan is játszhatunk a három játékosnak fenntartott Last Man Standing móddal. Ez értelemszerűen nem a sztorimódot takarja, hanem csak egy hordamódot, amivel szintet lépnek a lovagok az új skillekért és kozmetikus tárgyakért. Lesz több PvP mód is, 1v1 és 2v2 felállásokkal. A ranked játékmenet különleges jutalmakat és kozmetikus metaprogressziót (fejlődést) hoz magával.

A The Valiant megjelenési dátuma nem ismert. PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Steam), PlayStation 4-re és Xbox One-ra készül.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu