A Sony-nak szüksége van a Bungie-ra a céljaihoz

A Sony vezérigazgatója egyszerű, de mégis logikus indoklással élt, hogy miért is kell nekik a Destiny kapcsán ismerős stúdió.

 

Ma már megemlítettük a Sony legújabb stratégiai összefoglalóját az Avatar: Frontiers of Pandora miatt (erről részletesebben is szó volt), de egy másik téma miatt is érdemes beleolvasni a dokumentumba. Yoshida Kenichiro, a Sony vezérigazgatója ugyanis magyarázatot adott a Bungie felvásárlására: szerinte így lehetőségük lesz a Sony élő szolgáltatásos (live service) képességeit fejleszteni, és a csapat segíthet nekik, hogy sokkal inkább multiplatform céggé váljanak. (Továbbá a metaverzumos, cross-entertainment szórakoztatás is indoklás, erről régebben írtunk már.)

A Sony nem hagyja maga mögött az egyjátékos játékokat (God of War: Ragnarok, ez egy remek példa erre), de a cég szeretne terjeszkedni és más dolgokra is összpontosítani (a mobilos szárnybontogatás is ehhez csapható!), és a Bungie megszerzése Yoshida szerint egyfajta „katalizátor lesz a live service kapacitásukban”, és „jelentős előrelépés lesz a multiplatformmá válásban”. Meg ugye ott van a PC-s terjeszkedés, és itt is gondolkodnak a további megjelenéseken. Az Uncharted: Legacy of Thieves Collection (ami PlayStation 5-ön már elérhető) lesz a következő PC-s portjuk, és állítólag júniusban meg is fog jelenni. Az MLB The Show 22, az évente jelentkező baseball-játékuk legújabb része, Xboxon is megjelent, de ezen túl nem nagyon látjuk még, hogy milyen multiplatform gondolatról van itt szó.

A The Express Tribune pedig arról írt, amit Tim Sweeney, az Epic Games vezetője nyilatkozott. Szerinte a PlayStation már most is „hatalmas szereppel bír a közösségi játékok forradalmában, ami elősegíti a metaverzum növekedését, hogy az új szórakoztató médium lehessen”. Yoshida pedig pont a Fortnite-ot említette meg inspirációként, hogy „közösségi és élő hálózati teret alkossanak, ahol a játékok, a zene, a filmek, és az anime kereszteződik”. Az anime esetében a Funimationre és a Crunchyrollra kell gondolni: a Sony-é mind a kettő.

Vajon így visszajöhet a PlayStation Home? Logikus lehetne.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu