George R. R. Martin elárulta, mit vár a Sárkányok házától

MOZI HÍREK – George R. R. Martin, A Trónok harca szerzője azt szeretné, ha a sorozat jól teljesítene – még az Amazon Gyűrűk Ura-szériájánál is jobban…

 

 

A Sárkányok háza és A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi versenyeznek a fantasyrajongók nézettségéért idén nyáron. George R. R. Martin azonban reméli, hogy a Sárkányok háza, a 2018-as Tűz és vér című regényének adaptációja némileg felülmúlja majd a konkurenciát. A The Independentnek nemrégiben adott interjújában Martin beszélt a rivalizálásról, amit a két sorozat ilyen közeli megjelenése okoz.

„Remélem, mindkét sorozat sikeres lesz.”

„Igen, elég erős bennem a versenyszellem, szóval remélem, hogy [a minék] jobban sikerül. Ha ők hat Emmy-t nyernek, és remélem, hogy megnyerik, remélem, hogy mi hét Emmy-t nyerünk. De ettől függetlenül ez jó a fantasy-nek, szeretem a fantasy-t, szeretem a sci-fit.”

Az HBO augusztus 21-én tűzi műsorára a Sárkányok házát, az Amazon-féle A hatalom gyűrűi pedig nem sokkal később, szeptember 2-án érkezik. Egyik sorozatot sem binge-formátumban (értsd egyszerre feltöltve), hanem hetente adagolják majd. Ezért az első évadok átfedik egymást, így a sorozatok rajongóinak lesz mit várniuk.

„Abban a pillanatban, amikor bejelentették az időpontokat, azt gondoltam, >>Ó, az elsőségért folytatott harc [elkezdődött!]<< A hatalom gyűrűi kontra [a] Sárkányok háza, ki fog győzni? Nem tudom, miért kell mindig ezt csinálniuk.”

A Gyűrűk Ura rajongók számára ez ismeretlen terület lesz, mivel feltűnően kevés forrásanyagot használnak fel A hatalom gyűrűi című műsorhoz. Mivel nincsenek regények, amelyekből az írók kiindulhatnak, a sorozat a hatalmas háttértörténetre épül majd, amelyet J.R.R. Tolkien a LOTR-könyvek függelékeiben fektetett le.

A hatalom gyűrűi Középfölde Másodkorában játszódik, több ezer évvel A hobbit és A Gyűrűk Ura eseményei előtt. A sorozat lesz a valaha készült legdrágább tévésorozat, miután az Amazon 2017-ben 250 millió dollárért megvásárolta a jogokat. Jelenleg öt évadnyi gyártási kötelezettség áll fenn, amelynek értéke legalább 1 milliárd dollár.

Forrás: The Independent

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu