PlayStation Plus: a PS1-es és PS2-es játékok csapnivalóan futnak! [VIDEO]

Több mint két évtizede megjelent hardverekre tervezett játékokról van szó, ami miatt elképesztő, hogy ilyenről kell beszámolnunk.

 

A PlayStation Plus átalakult már Ázsiában több országban, de nekünk még június 22-éig várni kell. Az új modellben lehetőségünk lesz PS1-es és PS2-es játékokat helyileg futtatni. Mivel ezek elég régi konzolok, joggal várhatjuk el, hogy a PlayStation 5, de még a PlayStation 4 is kifogástalanul futtassa a régebbi címeket. Nos, az ElAnalistaDeBits által készített elemzés ennek éppen ellenkezőjét mutatja be. Mi pedig csak a fejünket fogjuk (tehát nem volt elég az, hogy például az Ape Escape-ből a PAL verziót tették be, ami az NTSC-s 60 helyett 50 FPS-sel fut így, még ez is ront az összképen!?).

A PlayStation 1-es játékok 1440p felbontáson futnak, ami a sima PlayStation 4-en 1080p-re van lecsapva, mivel a PS4 nem támogatja a nagyobb felbontást. A PlayStation 2-es alkotások viszont 720p-ig jutnak csak. A lenti videó a Jak & Daxter PlayStation 3-as verzióját veti össze a PlayStation Plusos kiadással PlayStation 4-en és PlayStation 5-ön… és az első PS3-as konzolok (amik Emotion Engine-nel, azaz natív PS2-es visszamenőleges támogatással rendelkeztek) agyonverik az új hardvert: a PS3-as látvány sokkal szebb.

És a frame rate? A Jak & Daxter gyakran leesik negyvenvalahány FPS-re, a Toy Story pedig a harmincas régióba zuhan le. Tehát nincs stabil 60 FPS. Rossz optimalizáció, vagy az eredeti hardveren látott teljesítményromlást emulálja a Sony? Nehéz eldönteni. Stabil 60 vagy 30 FPS, ezt talán el lehetne várni manapság a régebbi játékoktól. Oké, vannak új funkciók (a játékmenet visszatekerése, gyorsmentések), de ezek csak a PS1-es és PSP-s játékoknak érhetőek el. A lenti videó láthatjuk.

Tegnap már beszámoltunk arról, hogy a Sony konkrétan túlárazta a PlayStation Plus-előfizetést felhalmozóknak a drágább kategóriára történő frissítés árát. Nos, a Redditen már arról van szó, hogy a PlayStation Plus Extra és Premium szintre fejlesztés költségeit csendben csökkentették az ázsiai játékosoknak. Reméljük, hogy Európában alapból így indul el a rendszer. A Sony szerint mindezt csak egy baki okozta, de őket ismerve sosem tudni, hogy mi is volt itt a terv…

A végére pedig egy újabb játék bukkant fel kiértékelésre: a dél-koreai korhatár-besorolásos bizottság kiértékelte PlayStation 5-re és PlayStation 4-re a SIE Bend Studio (Days Gone!) által PSP-re fejlesztett Resistance: Retributiont, ami 2009-ben jött ki. Ez egyértelműen arra utal, hogy az új PlayStation Plus kínálat része lesz

Forrás: WCCFTech, WCCFTech, Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu