Metroid Prime 4: rossz hír azoknak, akik már várják a játékot!

A Retro Studios néhány új álláshirdetése arra utalhat, hogy a Metroid Prime 4 még öt évvel a megjelenése után is a korai fejlesztési fázisban tart.

 

A Metroid Prime 4-et még 2017-ben mutatták be először. Azóta minden Nintendo Direct, E3 és egyéb nagy játékesemény alkalmával a rajongók remélték, hogy többet hallhatnak a Metroid-sorozat következő darabjáról. Miközben a rajongók egyre türelmetlenebbek lettek a Metroid Prime 4 körüli fejlesztési saga kapcsán, a Nintendo megpróbálta őket a Metroid Dreaddel felvidítani, amely visszaadta a játékosoknak Samus ikonikus ruháját és a sorozat első részeire emlékeztető oldalnézetes stílust. A 2021 végén megjelent Metroid Dread gyorsan a sorozat legkelendőbb játékává vált.

Mivel a Metroid Prime 4 első bejelentése óta igen hosszú idő telt el, egyes rajongók úgy vélik, hogy a játék rövidesen megjelenhet. A Retro Studiosnál, a Metroid Prime 4 fejlesztését a Bandai Namco után átvevő cégnél nemrégiben kiírt álláshirdetések azonban mást sugallhatnak. A fejlesztő egy Senior Concept Artist és egy Environmental Designer pozícióba is felvételt hirdet. A Senior Concept artist feladata a világok és karakterek megtervezése, míg a Environmental Designer felelőssége a „környezeti elemek” kidolgozása.

Mindkét felsorolás arra utal, hogy a Metroid Prime 4 még messze van, hiszen a világok és a karakterek olyan elemek, amelyeket gyakran a cím fejlesztési ciklusának korai szakaszában terveznek. Tekintve, hogy a Retro Studios jelenleg nem dolgozik más címen, nem tűnik valószínűnek, hogy ezek a listázások nem a Metroid Prime 4 elkészítésére koncentrálnak. A Retro Studios legutóbbi megjelenése a Donkey Kong Country: Tropical Freeze volt, amely 2018-ban jelent meg Switchre.

Februárban a rajongók már beletörődtek annak valószínűségébe, hogy a Metroid Prime 4 még messze van a befejezéstől. Egyes rajongók még azt is gondolják, hogy amikor a játék elkészül, akkor újra be kellene mutatni, mivel valószínűleg megváltozott a Bandai Namco eredeti elképzeléséhez képest, amikor a játékon dolgozott. A Retro Studios új álláshirdetései 2022 eleje óta bukkannak fel, ami azt jelenti, hogy bár a Metroid Prime 4 munkálatai még folynak, valószínűleg még mindig a korai szakaszban vannak.

Egyes rajongók szerint a Metroid Prime 4-nek még az eredeti címet is el kellene dobnia, és az új Witcher-játékhoz hasonlóan kellene a fejlesztőknek piacra dobnia. Bár The Witcher 4 néven emlegetik, a saga következő darabja látszólag el fog szakadni az eredeti játéktrilógiától. Tekintettel a Metroid Prime 3 elég sok mindent eldöntő befejezésére, sok rajongó azon tűnődik, hogy a következő játék miért is törekedne a közvetlen folytatásra.

A Metroid Prime 4 jelenleg Nintendo Switch-re készül.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu