A holló reboot – Cselekmény, szereposztás és minden egyéb, amiről tudunk a filmmel kapcsolatban

FILMELŐZETES – Itt volt már az ideje, hogy újraforgassák A hollót. Íme, minden amit eddig tudunk a filmről!

 

Az 1994-ben Brandon Lee főszereplésével bemutatott A holló hamar sikert aratott, különböző utánzatokat, halloweeni jelmezeket és legendákat szülve. Miután a főszereplő Lee 1993-ban tragikus módon meghalt a film forgatásán egy olyan kellékfegyvertől, amelynek nem lett volna szabad megtöltve lennie, a feldúlt közönség különböző történeteket és elméleteket gyártott az értelmetlen és hirtelen halálra vonatkozóan, valamint amiatt is, mert Brandon Lee apja, Bruce Lee is váratlanul és hirtelen halt meg. Brandon Lee is a legendás apja által népszerűsített harcművészeteken és filozófián edződött, és a saját szenvedélyét, vadságát és különleges karakterét hozta A hollóba.

 

 

Képregény alapján készült

 

A James O’Barr képregényei alapján készült film egy zenész szelleméről szól, aki egy évvel a halála után feltámad a halálból, hogy megbosszulja a saját és menyasszonya brutális meggyilkolását, amely az esküvőjük előtti éjszakán történt. A forgatáson történt tragédia és a kísérteties, félelmetes végeredmény miatt a A holló hamar a rajongók kedvencévé és az amúgy is erőszakkal telített ’90-es évek egyik meghatározó akciófilmjévé vált.

Egy ilyen szörnyű baleseti haláleset nemrég került a címlapokra, így érzékeny, de potenciálisan gyógyító időszaka van a film újraindításának. A projekt néhány éve valóságos fejlesztési pokolban van, és a most hozzá kapcsolódó alkotók minden bizonnyal elkötelezettek abban, hogy egy félelmetes és különleges alkotást hozzanak létre.

Íme minden, amit eddig tudunk a A holló rebootról, beleértve azt is, hogy kik dolgoznak rajta, mikor láthatjuk remélhetőleg, és milyen témákat dolgozhat fel.

 

A cselekmény

 

A reboot vélhetően hasonló narratív pályát fog követni, mint az 1994-es változat, a hozzáadott változás egy jelenlévő női mellékszereplő lesz. Lehetősége van azonban arra, hogy még az elsőnél is keményebb gótikus irányt vegyen a film, hiszen azóta már túl vagyunk a dühöngő emo korszakon a közelmúlt populáris kultúrájában, valamint néhány még nyomasztóbb és aktuálisabb időszakon is. A holló figurája Edgar Allen Poe óta a mitikus és szörnyű halál szimbólumaként él, és ennek a rebootnak lehetősége van arra, hogy ezt még az eredeti filmváltozathoz képest is jobban kihangsúlyozzák.

Az biztos, hogy nehéz lesz egy olyan projektet létrehozni, amely ennyire emlékeztet arra a filmre, amely a sztárja, Brandon Lee életébe került, különösen azután, hogy a közelmúltban Helena Hutchins operatőr a Rust forgatásán, közel azonos körülmények között halt meg. Az eredeti Holló-filmet a Paramount Pictures adta, akik a baleset után nem akartak a továbbiakban semmit sem kezdeni a filmmel, és a Miramax vette át. Nem volt egyöntetűen pozitív visszhang azonban a rajongók és Brandon Lee támogatóinak körében a reboot ötlete: sokakban ellenérzéseket váltott ki.

Ez az, ahol a rebootnak lehetősége van arra, hogy egyfajta „gyógyító” munkát végezzen. Tiszteleghet az 1994-es verzió, maga Brandon Lee, az eredeti képregények és a sokkal régebbi és gótikus történet a varjú, mint a közelgő halál és a feledés szimbóluma előtt. Emellett a forgatáson a pozitív hatású biztonsági óvintézkedéseket is népszerűsítheti. Hamarosan eljön az idő, amikor pontosan látni fogjuk, hogy ez az új csapat hogyan kezeli a projektet.

 

A szereplők és a stáb

 

Az újrafeldolgozás mögött álló csapatban a Hófehérke és a vadász és a Ghost in the Shell című komor akciófilmek rendezője, Rupert Sanders, a producerek Victor Hadida, Molly Hassell, John Jencks és Edward R. Pressman, a executive producer pedig Dan Farah, a The Phenomenon és a Ready, Player One rendezője. Brandon Lee szerepét  Bill Skarsgard alakítja, akit leginkább Pennywise szerepéről ismert a Steven King-filmek sikeres adaptációiból ismerhetünk, de nemrég láthattuk a remek Clark című sorozatban is.

Kevés színész dolgozik jelenleg elszántabban erre a szürreális, túlvilági szerepre, így teljes mértékben számíthatunk arra, hogy Skarsgard hozza majd a rá jellemző, különleges alakítást, amelybe mindent bele fog majd adni, hogy a lehető legjobban hozza majd a karaktert. Eközben az angol lemezlovas és világsztár FKA Twigs (Tahliah Debrett Barnett) a Varjú barátnőjét fogja alakítani, és sokkal nagyobb szerepet kap ebben a rebootban, mint az 1994-es verzióban a megfelelő karakter.

Az 1994-es filmben Shelley karakterének nem volt más íve, minthogy egy szörnyű gyilkosság tragikus áldozata és a Holló vonzalmának tárgya. A női nézőpont és az aktívabb szerepvállalás nagyobb mértékben való bevonása a reboot-filmbe minden bizonnyal javítani fog, és olyan elemeket fog hozzáadni, amelyeket korábban talán még a forrásanyagban sem láthattunk.

 

Mikor kerül a mozikba A holló reboot?

 

A rebootot 2022 Cannes-ban jelentették be, és várhatóan idén nyáron forgatják le. A forgatási helyszínek között Európa bizonyos részei is szerepelnek. Várjuk a produkció újabb bejelentéseit, ahogy haladunk előre, és reméljük, hogy valamikor jövőre láthatjuk ennek a kísérteties történetnek a végleges újragondolását!

-theGeek-

 

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu