A Stranger Things maszkmestere bemutatta, hogyan született Vecna figurája

MOZI HÍREK – A Stranger Things egy új gonosztevőt keltett életre a negyedik évadban, és most bepillantást nyerhettünk a mögötte álló gyakorlati sminkesek és protézis-készítők munkájába.

 

 

Nagyot szólt a Stranger Things 4. évadának első fele – mi is írtunk róla kritikát. A sorozat élen jár a manapság egyre népszerűbb „kevesebb CGI, több praktikus effekt” trendben; ezért aztán célul tűzték ki, hogy az új gonosztevő, Vecna a lehető legvalósághűbb legyen, és ez azt jelentette, hogy szükség volt egy kiadós sminkre.

Most Barrie Gower, a BGFX Ltd. protézis sminktervezője megosztott néhány kulisszák mögötti felvételt Vecna sminkpróbáiról és eredeti szoborterveiről.

Mivel korábban olyan effekteken dolgozott, mint a Trónok harca és a The Witcher, ezek a felvételek pontosan olyan elképesztőek, mint amilyennek elvárnánk. Az egyik posztban Gower így nyilatkozott:

„Itt egy felvétel a ‘Vecna’ teszt sminkjéről, amit a Stranger Things 4 számára készítettünk. Szuper szerencsések voltunk, hogy együtt dolgozhattunk @bowerjamie-vel , egy hihetetlen színésszel, akinek nagyszerű humora és kitartása tette lehetővé ezt a sminket. Egy csodálatos csapat dolgozott ezen.”

Természetesen az utómunkálatok során Vecna karakteréhez további effektek is hozzáadódtak, de a színész a jelmezben az, ami életre kelti az előadást, mind a karaktert magát, mind a mellette játszókat. Kétségtelen, hogy a Vecna fejlesztésébe fektetett munka masszívan megtérült a sorozatban, és két epizóddal a vége előtt még sok minden vár ránk ebből a rémálom-gyűjteményből.

A Stranger Things 4. évadának első része már elérhető a Netflixen, a második rész pedig július 1-jén érkezik.

Forrás: Instagram

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Barrie Gower (@barriegower) által megosztott bejegyzés

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu